A Semmelweis Egyetem ÁOK Radiológiai és Onkoterápiás Klinika, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, TTK, Nukleáris Technikai Intézet ezúton is tisztelettel meghívja Önt a 2011. november 23-án 12 órakor megrendezésre kerülő sajtótájékoztatóra, melynek témája:

„Elektronikus oktatási anyag kialakítása az élő szervezet strukturális összetevőinek és biokémiai folyamatainak képalkotó elemzésére”
című nyertes pályamű bemutatása.

Helyszín:
Budapest, Üllői út 78/A, Semmelweis Egyetem Radiológiai és Onkoterápiás Klinika, könyvtár

Pályamű rövid leírása

Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) pályázaton nyertes elektronikus tananyag magyarul, angolul és (a graduális orvosi rész) németül.

Projektvezető: Semmelweis Egyetem ÁOK Radiológiai és Onkoterápiás Klinika.
Konzorciumi partner: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, TTK,
Nukleáris Technikai Intézet.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Az elkészült elektronikus tananyag az idegen nyelvű graduális radiológia oktatás, a hazai radiológus szakorvos képzés és szakorvos továbbképzés fejlődésében, valamint az orvos-fizikus, az egészségügyi mérnökképzés és egészségügyi informatikus képzésben is mérföldkövet jelent. A hiányszakmáknak számító radiológia, sugárterápia és a társszakmák műszaki szakembereinek oktatása könnyebben elérhetővé válik.

A nyertes mű segítségével további lendületet kaphat az egyik jelentős hazai szellemi exporttevékenység, az idegen nyelven történő orvostudományi, és a hozzá kapcsolódó műszaki felsőoktatás.

Az egészségügyi ellátás területén ismertebbé válik a diagnosztikai és intervenciós radiológia. Ez utóbbi technikák segítségével sok hasi és mellkasi műtét váltható ki altatás és sebészi metszés nélkül, jelentősen lerövidült kórházi tartózkodással és gyógyulási idővel.

A non-invazív diagnosztika és terápia kutatása, fejlesztése elengedhetetlen a magas szintű műszaki, fizikai, informatikai ismeretek nélkül, melynek legfrissebb eredményei naprakészen elérhetőek az elektronikus tananyagban.

Budapest, 2011. november 18.

Dr. Karlinger Kinga
felelős szerkesztő

Prof. Dr. Bérczi Viktor
igazgató

Dr. Kári Béla
konzorcium vezető

Dr. Légrády Dávid
konzorcium partner
projektvezető