A Semmelweis Egyetem Központi Könyvtára 2010. szeptemberétől dolgozik pályázat megvalósítási szakaszában. A “Semmelweis Tudáshálózat” egy egészen új szemléletű, komplex szolgáltatásfejlesztés, melynek célja a potenciális felhasználók elérése, a könyvtárakat népszerűsítése, az informális tanulási formák térnyerésének támogatása, és kor igényeinek megfelelő működés az egyetemen folyó oktatás és kutatás nemzetközi hírnevének erősítése érdekében. A pályázatnak 5 fő pillérre épül; egy új könyvtári interaktív portál web2-es alapokon, 50 rendezvény 12 hónap alatt, több mint 13.500 új rekord az elektronikus katalógusban, a teljes egyetemi könyvtári hálózatot bemutató kiadvány létrejötte és továbbképzések.

A pályázat nagy vállalkozásnak bizonyult, tele kihívásokkal, de nagy eredményekkel sikerült véghez vinni azt. A zárórendezvénynek az Informatio Scientifica – Informatio Medicata 3 napos nemzetközi konferencia ad otthont, amely 2011-ben már 8. alkalommal kerül megrendezésre. Célja, hogy lehetőséget adjon a résztvevő orvosoknak, könyvtárosoknak, PhD hallgatóknak, kutatóknak, hogy a tudományos produktumok elérhetőségével, a kutatómunka releváns információval való biztosításával kapcsolatban szakmai találkozón vehessenek részt a tartalomszolgáltatókkal, kiadókkal.

A Semmelweis Egyetem Központi Könyvtára tisztelettel meghívja Önt a “Semmelweis Tudáshálózat„ TÁMOP pályázat hivatalos zárórendezvényére.

Időpont: 2011. szeptember 23., 9 óra

Helyszín:Balassi Intézet, Színházterem (földszint) Budapest, I. kerület, Somló út 51.

Program:

1. Köszöntő: Dr. Réthelyi Miklós, Nemzeti Erőforrás Minisztérium, miniszter (9.00-9.10)

2. A pályázat eredményeit összefoglalja: Dr. Vasas Lívia, a Semmelweis Egyetem Központi Könyvtárának főigazgatója (9.10-9.20)

3. A Semmelweis Tudáshálózat rendezvénysorozatban közreműködő kiemelt előadók köszöntése, emléklapok átadása (9.20-9.35)

Az esemény után interjúk és vágóképek készíthetők a helyszínen, valamint intézményi környezetben.

Sajtóinformáció:

Orosz Noémi, PR-vezető 20/825-9894