NATO katonák gyakorlatoznak szeptembertől a Semmelweis Egyetemen. Egész Európában kereste, végül Magyarországon, a fővárosi Semmelweis Egyetemen találta meg a NATO azt a civil intézményt, ahol a katonái egészségügyi kiképzést kaphatnak.

[hana-flv-player video=”https://semmelweis.hu/wp-content/uploads/marketing/videok/2011/natosajttaj.flv” width=”580″ height=”320″player=”2″ more_2=”controlsOverVideo: ‘ease'” /]

 

A fonendoszkópos vizsgálattól a katéterezésen és a perifériás vénaszúráson át az újraélesztésig számos beavatkozást végezhetnek majd el a hallgatók a labor készségfejlesztő eszközein és fantomjain. Sőt, az életveszélyes helyzetekben való gyors döntéshozatalt is gyakorolhatják az élethű – HiFi, vagyis magas hűségű – bábukon.

Ezzel párhuzamosan a Semmelweis Egyetemen működő szimulációs központ is bővül. Az úgynevezett Semmelweis Skill Centrum kialakítására több mint 330 millió forintot nyert az intézmény az Új Széchenyi Terv keretében, az Európai Unió támogatásával. (KMOP-4.2.1/B-10-2011-0010) A beruházással a legmodernebb szimulációs eszközökkel felszerelt oktatóközpont jön létre, amely mintegy háromezer orvostanhallgató gyakorlatorientált oktatását segíti majd.

A további együttműködésről köt megállapodást most a NATO Katona-egészségügyi Kiválósági Központ (NATO KEKK) és a Semmelweis Egyetem (SE) vezetője.

A Semmelweis Skill Centrum kialakításával az egyetem egy új képzési kultúrát honosít meg Magyarországon. A készségfejlesztést szolgáló oktatóhelységekhez minden szakterület hozzáférhet majd az órarendben meghatározott módon.

Sajtótájékoztató időpontja: 2011. szeptember 8. (csütörtök) 13.30 óra

Sajtótájékoztató helyszíne:           Semmelweis Egyetem Szalon
Cím: 1085 Budapest, Üllői út 26. I. emelet

A sajtótájékoztató résztvevői:

  • Dr. Tulassay Tivadar, rektor Semmelweis Egyetem (SE)            1330 – 1340

Semmelweis Skill-Centrum

  • Dr. Kopcsó István, ezredes, igazgató NATO KEKK                       1340 – 1350

NATO KEKK első civil egészségügyi megállapodásáról

  • Vágóképek, interjúk                                                                             1350-től

Sajtókapcsolat: Kovács Eszter, sajtófőnök 20/663-2206

Budapest, 2011. szeptember 05.