„Csak nő szülhet gyermeket, de bárki ajándékozhat életet”

Fórum a transzplantációról
Nap, mint nap tapasztaljuk, hogy nemcsak a laikus társadalom, hanem a szervre várók egy része sem megfelelően tájékozott, másik része fél a szervátültetéstől.

A Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért közhasznú szervezet két tevékenységi területe a szervátültetett és szervre váró gyerekek testi, lelki rehabilitációja, a szülőknek való segítségnyújtás a hétköznapok problémáinak megoldásához, valamint a szervdonáció, transzplantáció széles társadalmi elfogadtatása, a szervátültetések számának növelése.

A szervátültetés az orvostudomány nagy ajándéka az emberiségnek, hiszen gyógyíthatatlan beteg emberek sikeres transzplantáció után egy teljes, jó minőségű életet élhetnek.

A donáció sajnos a mai napig sokak számára ismeretlen fogalom, az emberek többsége nem is sejti, hogy egy szervdonor akár 6 másik ember életét is megmentheti (transzplantálható szervek: máj, vese, szív, tüdő és hasnyálmirigy).

Ismeretterjesztő programjaink 3 célcsoport felé irányulnak:

  1. a transzplantáció területén ismeretekkel nem rendelkező társadalom
  2. szervdonációban érintett egészségügyi dolgozók
  3. azon betegcsoportok, melyek élete a szervátültetés segítségével megmenthető, ill. az életminőség-élethossz jelentősen javítható

 

A transzplantációról szóló fórum célja a szervátültetésre alkalmas betegek tájékozottságának növelése a transzplantációval kapcsolatosan általánosságban, és speciálisan az élődonoros szervátültetésről a betegek és családtagjaik, hozzátartozóik együttes tájékoztatása. A tavalyi fórum eredménye 12 élődonoros vesetranszplantáció.

A fórummal kapcsolatban további információkat kaphat Szalamanov Zsuzsa kuratóriumi elnöktől: 06/30/242-8558