Hétfőtől – vasárnapig 2011. február 7-től – 2011. február 13-ig Hétfő (7) „Szakít a nemzetgazdasági Minisztérium azzal az előző kormányokrajellemző gyakorlattal, amely sokkal nagyobb arányban támogatott több, hazánkban működő nemzetközi nagyvállalatot” – jelentette ki a tárca külgazdasági ügyekért felelős államtitkára. Csak az a külföldi cég kaphat támogatást, amelyik garantálja a magyar beszállítók alkalmazását.
A Központi Nyomozó Főügyészség ismeretlen tettes ellen hűtlen kezelés és hivatali visszaélés gyanújával nyomozást indított a sukorói kaszinó-beruházás koncessziós szerződése ügyében. Korábban a beruházáshoz kapcsolódó ingatlancsere miatt indítottak nyomozást.
Kedd (8) őrizetbe vette a Központi nyomozó Főügyészség Horváthné Fekszi Mártát, a Külügyminisztérium volt államtitkárát. Tátrai Miklóst, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő korábbi vezérigazgatóját és Székely Árpad egykori moszkvai nagykövetet. Mindhármukat hűtlen kezeléssel gyanúsítják a moszkvai kereskedelmi képviselet áron aluli értékesítésével összefüggésben. Az adásvétel az államnak a gyanú szerint csaknem hétmilliárd forintos kárt okozott.
Megszületett az egyezség az új felsőoktatási törvényről, mely tartalmazza a felvételi körülmények szigorítását, a vidéki főiskolák megerősítését, a hazai és határon túli intézmények együttműködésének kialakítását.
Szerda (9) Budapesten „Civilek a családokért” címmel konferenciát rendeztek. A magyar demográfiai helyzet okairól Kopp Mária akadémikus tartott előadást. Megemlítette: hazánkban a házasságkötések több mint fele válással végződik. Bár családközpontú nép vagyunk, egyre kevesebben vállalnak gyermeket. A legkomolyabb egészségvédő tényezőnek a családot nevezte.
A Baranya megyei önkormányzat fenntartásában lévő három pécsi múzeum, a várostörténeti, a néprajzi és a természettudományi múzeum áprilisig pénzszűke miatt csak előzetes bejelentkezéssel látogatható.
Csütörtök (10) Visszautasította a magyar kormányt ért támadásokat és kiállt a közpénzek felhasználásának kivizsgálása mellett a filozófus-botrány kapcsán Pálinkás József, a Magyar Túdományos Akadémia elnöke, nyílt válaszlevelében kifejtette: a tiltakozókat súlyosan félrevezették.
„Sürgős lépéseket kell tenni a magyar élelmiszeripar kibontakozásához” – áll a Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszer-feldolgozási főosztálya helyzetelemzésében. Ismét egyre súlyosabb társadalmi-politikai kérdés az élelmiszer-ellátás biztonsága.
Péntek (11) „A Jóisten adjon erőt ahhoz az emberiségnek, hogy legyen bölcs, és még egyszer olyan tragédiát ne kelljen átélni Európaban, de a világon sem, mint akkoriban” – mondta Boross Péter volt miniszterelnök a Memzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság megemlékezésén a Fárkasréti temetőben a főváros ostroma befejezésének 66. évfordulójára emlékezve.
Szombat (12) Büntetőfeljelentést tett ismeretlen tettes ellen az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) hivatalának átadás-átvétele kapcsán feltárt hiányosságok miatt Farkas Flórián, a szervezet elnöke. Az OCÖ új neve ezentúl Országos Roma Önkormányzat.
Vasárnap (13) Ünnepi istentisztelettel avatták fel a belülről megújult Református Nagytemplomot Debrecenben. Kicserélték a templom 37 nagyméretű, ablakát és megújult a Kossuth-emlékhely.
A szerzői jogi törvény értelmében a médiafigyelésből származó újságcikkek tartalma nem többszörözhető, illetve más személyek részére nem továbbítható.