Jól van és elhagyhatta a kórházat Magyarország legkisebb koraszülöttje. A most már öt hónapos kisfiú a terhesség 23. hetében, csupán 380 grammal született. A világon eddig 97 négyszáz gramm alatti súllyal született babát sikerült megmenteni, közülük Sebastian az egyik.

R.: – Sebastian az apukája ölében és a kamerák kereszttüzében nyugodtan aludt. Most öt hónapos és két kiló húsz deka. Ilyen volt amikor megszületett, alig volt több, mint az anyukája tenyere, 23 centi és 380 gramm. Születése után három hétig nem sok esélyt láttak az orvosok a kisfiú túlélésére. Az anyukája is csak három hét után foghatta meg először. Azt mondja, amikor megszületett, ő akkor is a világ legszebb gyerekének látta.

Anyuka: – Nagyon nagy benne az élni akarás. Ez jó.

R.: – Ez miből látszott?

Anyuka: – Hát tette a mozdulatokat, nagyon pici korában. Például kétnaposan a feje alatt a kis kezét.

R.: – Öt hónapon keresztül ápolták itt, a SOTE intenzív csecsemőosztályán. A kezelőorvosa azt mondta: Nagyon a szívükhöz nőtt Sebastian, de persze most örülnek, hogy hazamehet.

Jaegar Judit, a kisfiú kezelőorvosa: – Mindenki itt van, aki él és mozog. Szabadságról visszajött kollégám, hogy láthassa, hogy a baba most hazamegy. Ajándékokat hoztunk neki. Hát remélem, hogy egészséges lesz, és szépen túlél!

R.: – A kisfiút most már az anyukája és az apukája gondjaira bízták, de otthon is különleges odafigyelést igényel majd.