SCENE symposium a PAK-on

Helyszín: A leírásnak megfelelően, ld. program

Dátum: 2019.11.09.

Időpont: 09.00

A családbarát és fejlődést támogató koraszülött ellátással kapcsolatos kiemelkedő nemzetközi konferenciát rendeznek Budapesten a Semmelweis Egyetem Pető András Karán.

A SCENE (Separation and Closeness Experiences in the Neonatal Environment) symposium elnevezésű kutatói konferenciát már hetedik alkalommal rendezik meg. Idén a Melletted a Helyem Egyesület és a Semmelweis Egyetem szervezésében Budapest ad otthont a szakmai eseménynek.
A konferencia szervezői rámutatnak, hogy a modern műszerek, a koraszülöttek kórházi időszakban biztosított fájdalom- és stresszmentessége, és ezzel szoros összefüggésben a szülők bevonása a gyógyító csapatba garantálják a koraszülöttek gyógyítására tett törekvések sikerét.

„A koraszülött ellátás filozófiája mélyrehatóan megváltozott, a szakembereknek új készségeket kell tanulniuk, és olyan új gyakorlatokat kell kidolgozniuk, amelyek gyakran ellentmondanak a hagyományos orvosi paradigmáknak” – hangsúlyozta Dr. Nádor Csaba neonatológus főorvos, a Semmelweis Egyetem Korányi PIC vezetője, a Melletted a Helyem Egyesület elnöke.

A konferencia első napján az édesapák szerepéről lesz szó a koraszülött ellátás során, majd a családbarát koraszülött ellátás alappilléreit érintő kutatásokat tekintik át. A második napon a koraszülöttek kórházi időszak utáni speciális igényeit járják körül, illetve a szülő-koraszülött szeparációjának rövid és hosszútávú következményeit, epidemiológiai vonatkozásait veszik górcső alá a kutatók.

A rendezvény részletes angol nyelvű programját ide kattintva lehet megnézni.

Vissza az Eseménynaptárba