Szeptember elsejével 36 egyetemi tanárt nevezett ki Sulyok Tamás köztársasági elnök, közülük ketten Semmelweis Polgárok. Emellett szeptemberi hatállyal három főiskolai tanári kinevezést adományozott Orbán Viktor miniszterelnök.

Dr. Sulyok Tamás, Magyarország köztársasági elnöke – a kultúráért és innovációért felelős miniszternek a fenntartóval egyetértésben tett javaslatára – 2024. szeptember 1-jei hatállyal a Semmelweis Egyetem egyetemi tanárává nevezte ki dr. Marc Axel Wollmert. A professzor az Általános Orvostudományi Kar (ÁOK) Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika Asklepios Campus Hamburg Pszichiátriai Tanszéki Csoportján tanít. Az Asklepios Campus Hamburg munkatársa dr. Silke Tribius főorvos is, aki szeptembertől egyetemi tanárként oktathat tovább az ÁOK Orvosi Képalkotó Klinika Asklepios Campus Hamburg Radiológiai Tanszéki Csoportján.

A Semmelweis Egyetem az Asklepios Klinikák Csoporttal, Németország egyik legnagyobb klinikahálózatával 2008-ban írta alá azt a megállapodást, melynek eredményeként létrejött az Általános Orvostudományi Kar (ÁOK) részeként működő kétnemzetiségű kar, az Asklepios Campus Hamburg (ACH). Az egyetem német nyelven tanuló hallgatói az első két év elméleti képzése után a harmadik évtől Hamburgban, az ACH-n folytathatják tanulmányaikat, a német oktatók pedig lehetőséget kapnak a habilitációra, illetve az egyetemi tanári cím megszerzésére a Semmelweis Egyetemnek köszönhetően.

Galéria

5kép

A Sándor-palotában rendezett ünnepélyes eseményt követően az államfő jó munkát és sok sikert kívánt a kinevezetteknek.

Emellett a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény 27. § (3) bekezdése alapján – a kultúráért és innovációért felelős miniszternek a fenntartóval egyetértésben tett előterjesztésére – Orbán Viktor miniszterelnök szeptember elsejei hatállyal főiskolai tanárrá nevezte ki dr. Benedek Csillát, az Egészségtudományi Kar Dietetikai és Táplálkozástudományi Tanszékének oktatóját, dr. Szekeres Máriát, az ETK Morfológiai és Fiziológiai Tanszékének tanárát, valamint dr. Pintér Henriettet, a Pető András Kar Humántudományi Intézetének munkatársát.

Kiss Melinda Katalin
Fotó: Bartos GyulaSándor-palota, Semmelweis Egyetem ACH, 

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.