Életének 75. évében elhunyt dr. Szabó János, a Szent Rókus Kórház korábbi főigazgatója, a Semmelweis Egyetem Szakrendelő Intézet bőrgyógyász főorvosa.
Nekrológ

Mély fájdalommal és megrendülve tudatjuk, hogy szeretett kollégánk, dr. Szabó János, a Szent Rókus Kórház korábbi főigazgatója életének 75. évében, tragikus hirtelenséggel, 2024. szeptember 13-án elhunyt.

Igazgató úr 1949. május 6-án született Debrecenben. 1975-ben szerzett diplomát a Debreceni Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán. 1980-ban általános orvostanból, 1984-ben bőrgyógyászatból tett szakorvosi vizsgát. 1988-tól a Karcag Városi Tanács Kórház bőrgyógyász főorvosa és igazgatóhelyettese volt. 1990-től a karcagi Bőr- és Nemibeteg-gondozó Intézet igazgató főorvosaként dolgozott, majd 1991-től a Kátai Gábor Kórház (Karcag) főigazgatójának nevezték ki.

1990-től 1994-ig országgyűlési képviselőként dolgozott, de orvosi hivatását továbbra is gyakorolta.

1996-tól 2005-ig a Szent Rókus Kórház és Intézményeinek főigazgató főorvosaként tevékenykedett és a Pest megyei Bőr- és nemibeteg-gondozóintézetet is vezette. 

2005-től 2021-ig a Szent Rókus Kórház és Intézményeinél a szakrendelő intézet igazgatói pozícióját töltötte be. A továbbiakban már nem kívánt vezető pozíciót betölteni, de a Semmelweis Egyetem Szakrendelő Intézetében tovább dolgozott bőrgyógyászként, egészen a váratlanul bekövetkezett haláláig.

Megnyugtató személyisége, szakmai tudása mind betegei, mind kollégái körében elismert emberré tették.

Emlékét szeretettel megőrizzük.

A Szent Rókus Klinikai Tömb közösségének nevében:
Dr. Göböl Zsolt orvos-főigazgató
Dr. Varga Péter igazgató
Batki Szilvia tömbigazgató

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.