Augusztus 20-a alkalmából a Magyar Érdemrend tisztikeresztje polgári tagozatával tüntették ki dr. Nagy Szilárdot, a Semmelweis Egyetem klinikai főorvosát, a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozatával dr. Surján Györgyöt, a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Közszolgálati Kar Digitális Egészségtudományi Intézetének egyetemi adjunktusát. Dr. Pászthy Bea, a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikájának osztályvezető egyetemi docense pedig a Magyar Érdemrend lovagkereszt polgári tagozat kitüntetést vehette át.

Nemzeti ünnepünk alkalmából több egyetemi munkatárs is állami elismerésben részesült. Sulyok Tamás köztársasági elnök a belügyminiszter felterjesztésére a Magyar Érdemrend tisztikeresztje polgári tagozatát adományozta több mint három évtizedes orvosszakmai és egészségügyi menedzseri tevékenysége elismeréséül dr. Nagy Szilárd fül-orr-gégésznek, a Semmelweis Egyetem Traumatológiai Klinika klinikai főorvosának, a Nemzeti Egészségmegőrző Központ Nkft. ügyvezetőjének, a Soproni Egyetem címzetes egyetemi docensének, továbbá a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozatát az orvosi informatika területén végzett, több mint négy évtizedes, magas színvonalú szakmai munkája elismeréséül dr. Surján György orvos-informatikusnak a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ prevenciós és epidemiológiai szakértőjének, a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Közszolgálati Kar Digitális Egészségtudományi Intézete egyetemi adjunktusának. A kitüntetéseket augusztus 15-én, a Belügyminisztérium márványaulájában adta át Pintér Sándor belügyminiszter.

Hankó Balázs kultúráért és innovációért felelős miniszter és Zsigó Róbert, a tárca államtitkára a Pesti Vigadóban adott át kitüntetéseket a nemzeti ünnep alkalmából. Az ünnepségen dr. Pászthy Bea, gyermek- és ifjúságpszichiáter, csecsemő- és gyermekgyógyász, klinikai farmakológus, pszichoterapeuta szakorvos, kiképző családterapeuta, a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikájának osztályvezető egyetemi docense magas színvonalú munkájáért a Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetést vehette át.

Szepesi Anita
Fotó: MTI – Burzák Noémi

 

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.