55 éves korában elhunyt dr. Mészáros Gábor, a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Üllői úti részlegének szülész-nőgyógyász szakorvosa.

Mélyen lesújtotta a hír a klinika kollektíváját, amikor január közepén meghallottuk, hogy szeretett kollégánk, dr. Mészáros Gábor 55 évesen elhunyt. Tragikus halála ismét rámutatott arra a mindenki által tudott közhelyre, hogy az emberi lét milyen törékeny. Ilyen fiatalon elveszíteni valakit…..!

Gábor budapesti középiskolás évei, majd egy év egészségügyben eltöltött munka után a SZOTE hallgatója lett, de a III. évben már átjelentkezett a SOTE-ra és itt végzett az Általános Orvostudományi Karon 1993-ban. Ezután családja második generációs szülész-nőgyógyász tagjaként, édesapját követte a pályán, a Kútvölgyi kórházban helyezkedett el. Az ott eltöltött évek után 2010-ben került a Kútvölgyi kórház szülészet-nőgyógyászati osztályáról a Semmelweis Egyetem II. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájára, és itt az Üllői úti részlegen dolgozott a végzetes napig.

Mindig egy vidám, életszerető ember fog eszünkbe jutni, ha rá emlékezünk. Első mindenkor a családja volt. Szakmai oldalon az ultrahang-diagnosztika, a szülészeti műtétek, a járóbetegellátás töltötte ki a napjait, az oktatás mellett.

Szeretett utazni, szerette a jó borokat, a jó ételeket, részt vett a klinika Ultrabalaton futócsapatában is. Mindig volt valami tuti egyszerű, életszerű megoldási javaslata a látszólag bonyolult problémákra.

Felesége, fia és lánya gyászolja. Fia lehet a 3. generációs szülész a családban, hiszen végzős hallgatója a szegedi orvosegyetemnek és követni szeretné édesapja nyomdokát. Reméljük sikerül neki, őszintén drukkolunk Nándinak!

A klinika valamennyi munkatársa és dolgozója nevében, megtört szívvel búcsúzunk szeretett kollégánktól, dr. Mészáros Gábortól!

Gábor, nyugodj békében!

A Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika munkatársai

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.