A női kosarasok és vízilabdások győzelmet arattak, az összetett pontversenyben a harmadik helyen zárt a Semmelweis Egyetem csapata az 51. alkalommal megrendezett Medikus Kupán. A debreceni megmérettetésre több mint 600 Semmelweis-szurkoló utazott el az egyetem vezetőitől az ultrákig, hogy a 140, Semmelweis színeiben versenyző sportolót buzdítsa.

„Két évvel ezelőtt, Pécsett úgy hódítottuk el a Medikus Kupát, hogy egy hárompontos kosár döntött a javunkra. Tavaly, Budapesten toronymagasan nyertük meg az összetettet. Az ellenfelek egy éven át készültek arra, hogy visszavágjanak, és el kell ismerni, nagyon sokat fejlődtek a vidéki egyetemek csapatai” – értékelte a versenyt dr. Merkely Béla rektor, aki végig személyesen buzdította a játékosokat a pálya, illetve a medence szélén. Szinte minden mérkőzés szoros volt, de sajnos apró nüanszok és sérülések döntöttek, olykor rossz irányba – tette hozzá. A feladat az, hogy jövőre visszaszerezzük a kupát, ezen fogunk dolgozni – fogalmazott a rektor, hozzátéve, a felvételiken már látszik, hogy sok jó sportoló érkezik majd az egyetemre, így utánpótlásból nem lesz hiány.

Várszegi Kornélia, a Testnevelési és Sportközpont igazgatója elmondta, hogy a férfiak versenyében az összetett harmadik helyet szereztük meg, a nőknél pedig az összetett második helyet. Hangsúlyozta, hogy

a debreceni és a pécsi csapat 24-24 pontot szerzett, a Semmelweis mindössze két ponttal maradt le, így a bronzérmet szerezte meg.

A női kosarasok győztek, de a legtöbb sportágban a körbeverések, illetve a gólarány miatt második, illetve harmadik helyezések születtek – tette hozzá. Az egyik tanulság, hogy nem elég kis gólaránnyal győzni, illetve hogy nem szabad egy győzelmet sem kiengedni a kezünkből – értékelt, kiemelve, hogy mind a 140 játékos elszántan küzdött, ahogy a szurkolók is végig lelkesen buzdították a csapatot. Várszegi Kornélia hangsúlyozta, hogy női vízilabdában is első helyet értünk el, bár ez idén még nem számított bele a pontversenybe. Mint elmondta, a négy orvosi egyetem együttműködésének szép példájaként a cheerleader-csapatok márciusban Budapesten közös koreográfiát raktak össze, amit Debrecenben közösen adtak elő.

Gecsey Csenge, a Hallgatói Önkormányzat (HÖK) elnöke kiemelte, hogy a 600 fős szurkolótábor rendkívüli hangulatot teremtett a meccseken, amiben a cheerleadereknek és az ötven fős ultracsapatnak is nagy szerepe volt. Az egyetem vezetői, dr. Merkely Béla rektor, dr. Pavlik Lívia kancellár, Feketéné Dr. Szabó Éva, stratégiai és fejlesztési rektorhelyettes, dr. Hermann Péter oktatási rektorhelyettes, Bednárikné dr. Dörnyei Gabriella, az Egészségtudományi Kar dékánja, dr. Tenk Miklósné dr. Zsebe Andrea, a Pető András Kar dékánja, dr. Nyirády Péter, az Urológiai Klinika igazgatója is a helyszínen szurkoltak, ami szintén pluszmotivációt jelentett a csapatoknak – mondta el. Nagy élmény volt, hogy a szurkolók különvonattal érkeztek Debrecenbe, és egy közös szálláshelyről indulhattak szurkolni a közös bulizások után, amitől a Semmelweis-közösség is tovább erősödött – fogalmazott a HÖK elnöke, hozzátéve, hogy a HÖK és a szurkolótábor is mindent megtesz majd, hogy jövőre jobb eredményt érjünk el.

Pogrányi Péter
Fotó: Barta Bálint – Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.