Megnyílt a regisztráció a Harvard Medical School ösztöndíj programjára a Semmelweis Egyetemen. Maga a program 2023. július 17-én indul, és egészen 2026 júniusáig tart.

A posztgraduális képzési program az egészségügyi kutatás és módszerek területén nyújt továbbképzést olyan fiatal klinikusok, PhD-hallgatók, posztdoktori ösztöndíjasok és rezidensek számára, akik már folytattak korábban tudományos tevékenységet, és érdeklődnek a klinikai vizsgálatokkal kapcsolatos készségek fejlesztése iránt.

A jelentkezéseket a következő weboldalon lehet leadni: hms.harvard.edu/Semmelweis, az „Admissions” menüpont alatt. (Amennyiben kérdés merül fel a programmal kapcsolatban, lépjen velünk kapcsolatba e-mailen keresztül: scholarship@semmelweis.hu.)

Mivel a klinikai kutatás jelentősége az elmúlt években jócskán megnőtt, a Semmelweis Egyetem eltökélt szándéka, hogy a régióban erősítse ezt a területet azáltal, hogy együttműködik nagyhírű intézmények által kínált oktatási programok megvalósításában.

A fentiek fényében az intézmény úgy döntött, hogy 5000 USD ösztöndíjat ajánl fel a program 50 gondosan kiválasztott résztvevője számára. A számos egyetemmel fennálló jó kapcsolat keretében az intézmény azt is felajánlotta, hogy támogatja egyes partneregyetemek szakembereinek részvételét.

„Bízunk benne, hogy élni fognak ezzel a lehetőséggel, hogy részesei legyenek ennek a közös küldetésnek, amely nemcsak az intézményeink közötti partnerség erősítéséhez járulna hozzá, hanem ahhoz is, hogy együttesen valódi hatással legyünk társadalmunk jólétére” – fogalmazott Merkely Béla, az egyetem rektora a partneregyetemeknek szóló meghívólevelében.

Marketing és Kommunikációs Főigazgatóság
Fotó: Barta Bálint – Semmelweis Egyetem (illusztráció)
Kiemelt kép: iStock