Hasnyálmirigyrákban szenvedő betegeknek igyekszik egyfajta „védőhálót” kialakítani a Sebészeti, Transzplantációs és Gasztroenterológiai Klinika (STÉG) és a Hasnyálmirigyrákos Betegekért Országos Egyesület együttműködése, amelyet ünnepélyes keretek között írt alá a STÉG-en a klinika igazgatója, dr. Szijártó Attila és az egyesület vezetője, dr. Tapolczai Nóra.
December 7-én ünnepélyes keretek között együttműködési megállapodást írt alá a Sebészeti, Transzplantációs és Gasztroenterológiai Klinika (STÉG) igazgatója, dr. Szijártó Attila és a Hasnyálmirigyrákos Betegekért Országos Egyesület vezetője, dr. Tapolczai Nóra. A betegekkel való kapcsolattartás az eddigiekben is kiemelten fontos szempont volt a klinikán, az együttműködés aláírása egy újabb mérföldkő ennek továbbfejlesztésében – hívja fel a figyelmet dr. Szijártó Attila. A STÉG igazgatója kiemeli, reményeik szerint ennek köszönhetően tovább erősödik a klinika megkerülhetetlen szerepe a magyar hasnyálmirigyrákos betegek ellátásában, ezzel is segítve az egyik „legalattomosabb” hasüregi betegség gyógyítását.
 
A STÉG igazgatója az esemény alkalmából ismertette az intézmény több mint 100 éves múltra visszatekintő hasnyálmirigy-sebészeti tevékenységét, mely Magyarországon és Európában is egyedülállónak mondható. A közelmúlt eseményei közül kiemelte dr. Szűcs Ákos hasnyálmirigy-sebészeti munkacsoportjának vezetői tevékenységét, aki idehaza elsőként végzett robot-asszisztált hasnyálmirigy műtétet.

Galéria

4kép
A megállapodás alapján a klinika és az egyesület közösen igyekeznek egyfajta „védőhálót” kialakítani az ilyen betegségben szenvedő betegek számára. Ennek része a betegoktatáson felül a betegek szociális hálójának fejlesztése, valamint a betegség megelőzésére és kifejlődésének kutatására fordított erőfeszítések összessége is.
 
Sebészeti, Transzplantációs és Gasztroenterológiai Klinika
Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.