A Mentálhigiéné Intézet öt képzésének közel 150 hallgatója vehette át oklevelét a Nagyvárad téri Elméleti Tömb (NET) dísztermében rendezett közös, ünnepélyes diplomaátadón. A ceremónián dr. Pethesné Dávid Beáta, a Mentálhigiéné Intézet igazgatója köszöntötte a végzős hallgatókat, akik közül szakonként a legkiemelkedőbbeket díjazták is.

Közös diplomaátadót tartott az Egészségügyi Közszolgálati Kar (EKK) Mentálhigiéné Intézet az öt képzésénSzociális munka mesterképzési szak, Laktációs szaktanácsadó szakirányú továbbképzési szak, Integrált szülő-csecsemő konzultáció szakirányú továbbképzési szak, Közösségi és családi mediáció szakirányú továbbképzési szak és Idősügyi interaktív életút-tanácsadó szakirányú továbbképzési szak – végzett hallgatóinak.  Dr. Pethesné Dávid Beáta, a Mentálhigiéné Intézet igazgatója ünnepi köszöntőjében kiemelte, az öt képzésre jelentkezők többsége 2020-ban, a COVID kitörése idején, a legnagyobb bizonytalanságban és kiszámíthatatlanságban döntött arról, hogy felvételizik és tovább tanul, ami az igazgató szerint nagy bátorságot kívánt.

Dr. Pethesné Dávid Beáta beszédében rámutatott, a hallgatók a szociális szféra, az oktatás- és az egészségügy területén a tanulás mellett a legkeményebb terepen dolgoztak nap, mint nap és álltak helyt a „COVID frontvonalában”.  „A bátorság mellett a biztonság, a biztonságérzet is fontos ilyen váratlan és kiszámíthatatlan időszakban, mint amit a COVID-19 kitörése óta átélünk, hogy sikeresek, lelkileg és mentálisan egészségesek maradjunk”– hangsúlyozta dr. Pethesné Dávid Beáta. Az igazgató hozzátette, a családi és egyéb emberi kapcsolatok mellett az intézetben folyó képzések háttere, az itt felhalmozódott tudás és tapasztalat is biztonságérzetet nyújt, amiért külön köszönetet mondott az intézet munkatársainak és oktatóinak.

A COVID-19 járvány társadalmi-gazdasági hatásairól szóló, frissen megjelent tanulmány megállapításaiból kiindulva azt kérte a friss diplomásoktól: figyeljenek az erőforrásaik kimerülésére.

Ne legyetek Don Quijoték – ne egyedül akarjatok mindent megoldani, támaszkodjatok egymásra és jól legyetek bátrak

 – javasolta a végzősöknek, majd gratulált mindenkinek az elmúlt két év munkájához és további sok sikert kívánt.

Az igazgató beszéde után egy-egy szak kiemelkedő tanulmányi eredményt és szakmai elkötelezettséget felmutató hallgatója díjat vehetett át dr. Pethesné Dávid Beátától.

A díjátadást és a végzősök eskütételét követően a hallgatók kézhez kapták oklevelüket az igazgatótól.

Az esemény ünnepi hangulatához Zsemlye Sándor szaxofonos és Gáspár Károly zongoraművész is hozzájárult játékával.

Szepesi Anita
Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.