Két év kihagyás után, idén hetedszerre rendezte meg a Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikája a Tour de Bókay jótékonysági kerékpáros felvonulást, amelyen ezúttal csaknem 600 ezer forint gyűlt össze a Bókay utca 54. sz. alatt álló épületben található játszóház felújítására.

A COVID-19 járvány miatt két évig elmaradt az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika hagyományos családi napja, idén azonban ismét megrendezhették a 10 kilométeres jótékonysági kerékpározást. A június második hétvégéjén, immár hetedszerre megtartott programon orvosok, nővérek, gyógyult gyermekek és családjaik tekertek együtt, hogy támogatásokat gyűjtsenek a Bókay utca 54. sz. alatti épületben található játszóház felújítására. A közel háromszáz résztvevőnek köszönhetően 598 500 forint gyűlt össze

A Tour de Bókayt először 2014-ben, a klinika fennállásának 175 éves évfordulóján rendezték meg. A Bókay utcai klinika hazánkban az első, Európában pedig a negyedik gyermekeket ellátó fekvőbeteg intézmény.

Mivel tavaly kimaradt az esemény, ezért az idei Tour de Bókayn emlékeztek meg arról is, hogy a Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvány 2021-ben ünnepelte fennállásának 10 éves évfordulóját. Az alapítvány az elmúlt 10 évben a legkülönfélébb módokon segítette és támogatta a gyermekklinikát, legyen szó az ott gyógyuló gyermekekről, infrastrukturális fejlesztésekről vagy a dolgozók továbbképzéséről.

Idén is a rendezvényhez kapcsolódva zajlott a klinika koraszülött osztályának szokásos éves találkozója, a PIC-NIC is, ahol a koraszülött gyerekek és szüleik újra találkozhattak a nővérekkel, orvosokkal, megoszthatták egymással tapasztalataikat. Számukra “A te hangodat ismerem” Alapítvány munkatársai zenés foglalkozást tartottak, ahol a szülők és gyerekek közösen énekeltek.

Szepesi Anita
Fotó: Bókay Gyermekklinikáért Alapítvány

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.