Négy, az egyetem részvételével készült publikáció kapott Markusovszky-díjat az Orvosi Hetilap szerkesztőbizottságának és szerkesztőségének hagyományos Markusovszky-emlékülése keretében. Az idei alkalmon a 2020-ban és 2021-ben megjelent, legjobbnak ítélt közlemények szerzőit tüntették ki a díjjal.

A Krónikus myeolid leukaemia miatt 2003 és 2019 között a Semmelweis Egyetem Belgyógyászati és Onkológiai Klinikáján kezelt betegek adatainak elemzése című közlemény (erre a linkre kattintva olvasható) szerzői mások mellett dr. Weisinger Júlia, dr. Tárkányi Ilona, dr. Hanna Eid, dr. Kárpáti Ágnes, dr. Nagy Zsolt a Belgyógyászati és Onkológiai Klinikáról és dr. Timár Botond, dr. Csomor Judit, dr. Kiss Richárd, dr. Gángó Ambrus, dr. Bödör Csaba és dr. Demeter Judit az I. Sz. Patológiai és Kísérleti Rákkutató Intézetből.

A gyermekkori koronavírus-fertőzést követő sokszervi gyulladás diagnosztikája és kezelése című közlemény (erre a linkre kattintva olvasható) szerzői dr. Constantin Tamás, dr. Andrási Noémi, dr. Ponyi Andrea, dr. Andrási Noémi, dr. Goschler Ádám, dr. Csóka Monika, dr. Egyed Bálint, dr. Horváth Zsuzsanna, dr. Kemény Viktória és dr. Kovács Gábor a II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikáról, dr. Kincs Judit, dr. Kalocsai Krisztina, dr. Kardics Kinga, dr. Pék Tamás, dr. Tory Kálmán, dr. Tölgyesi Andrea és dr. Szabó Attila az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikáról.

Az Antivirális és gyulladásellenes kezelési lehetőségek a Covid-19-ben című közlemény (erre a linkre kattintva olvasható) két szerzője mások mellett dr. Constantin Tamás, a II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika főorvosa és dr. Müller Veronika, a Pulmonológiai Klinika igazgatója.

A magyarországi öngyilkossági halálozás a Covid-19-járvány első évében című közlemény (erre a linkre kattintva olvasható) egyik szerzője dr. Rihmer Zoltán, a Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika főorvosa.

Pogrányi Péter
Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.