Minden idők legtöbb résztvevőjével és előadásával zajlott a Semmelweis Egyetem idei Tudományos Diákköri Konferenciája. A február 9-11. között megvalósult program pénteki záró ceremóniáján összesen 203 TDK-díjat osztottak ki, illetve hetvenhárman kaptak Országos Tudományos Diákköri Konferencia jelölést.

„Nagyon nagy izgalommal vagyunk ilyenkor mindig, amikor ilyen jól sikerült kongresszust kell zárnunk. Sajnos az elmúlt két évben nem tudtuk ezt személyesen megtenni, de remélem, hogy semmit sem csökken ez a fajta izgalom és várakozás az online térben sem!” – fogalmazott dr. Szijártó Attila, a Tudományos Diákköri Tanács elnöke a Semmelweis Egyetem Tudományos Diákköri Konferenciája záró ceremóniáján.

Az elnök örömét fejezte ki, hogy az online tér adta nehézségek ellenére is nagyon jó színvonalú eseményt zárnak, amelyen kimagasló eredmények születtek.

 

„Azt gondolom, hogy a Semmelweis Egyetem méltán lehet büszke tudományos diákköri hallgatóira, akik igen magas szinten végeznek tudományos tevékenységet. Az idei kongresszuson a felkészültség nem csak szakmai téren volt nagyon jelentős, de az előadásmódban, a prezentáció stílusában is messze megállta volna a helyét bármilyen hazai vagy nemzetközi rendezvényen, ehhez külön gratulálok mindenkinek!

– emelte ki, majd köszönetet mondott többek között a szervezőbizottság tagjainak, elnöktársainak az elvégzett munkáért.  

Dr. Szijártó Attila hangsúlyozta: külön öröm, hogy négy középiskolás fiatal tehetség is megmérettette magát az idei versenyben.

„Külön is gratulálok nekik és nagy büszkeség, hogy itt voltak velünk. Remélem, hogy ők is jól érezték magukat!”

Ahogyan az eredmények kihirdetése előtt dr. Szijártó Attila rámutatott, az elhangzott 385 előadás szinte fele díjazott előadás volt: 83 első, 72 második és 48 harmadik díjat osztottak ki.

„Ezáltal hetvenhárom fő részvétele már most biztos a jövő évi Országos Tudományos Diákköri Konferencián” – fűzte hozzá.

A ceremónia bevezető részének zárásaként az elnök kiemelte, hogy számos különdíjat is kioszthattak, egyúttal köszönetét fejezete ki a támogatóknak, köztük a Richter Gedeon Zrt.-nek, valamint a Doktoranduszok Szövetségének.

„Nagy öröm, hogy a díjkiosztón a Pető András Kar díjazottjait és mivel az Egészségtudományi Karral egy időben tartottuk konferenciánkat, a kar nívódíjasait is láthatjuk, hallhatjuk a díjkiosztó során. Még egyszer köszönöm szépen a részvételüket és gratulálok mindenkinek egy virtuális kézfogással – zárta dr. Szijártó Attila. 

A ceremónia a középiskolás résztvevők különdíjasainak, majd a szekciók díjazottjainak ismertetésével folytatódott. A záróprogram az Egészségtudományi Kar nívódíjasainak ismertetésével zárult.

A Semmelweis Egyetem 2022-es TDK díjazottak listája itt (pdf) tekinthető meg.

A Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar díjazottak listája itt (pdf) olvasható.

A nemzetközi Tudományos Diákköri Konferencia kapcsán készült összefoglaló cikk, valamint a díjazottak listája itt érhető el.

Fekete-Obreczány Éva
Fotó: Kovács Attila, Bartha Bálint (Semmelweis Egyetem)

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.