A magyar felsőoktatás napja alkalmából a Semmelweis Egyetem tíz munkatársának adományozott kitüntetést az innovációs és technológiai miniszter. Díjat kapott dr. Sághy Éva, Feketéné dr. Szabó Éva, dr. Köles László, dr. Kovács József, dr. Tenk Miklósné dr. Zsebe Andrea, dr. Zelles Tibor, dr. Koller Ákos, dr. Sasvári Mária, dr. Tátrai-Németh Katalin Ilona és dr. Zrínyi Miklós.

Dr. Palkovics László innovációért és technológiáért felelős miniszter a magyar felsőoktatás napja alkalmából kitüntetéseket adományozott az irányítása alá tartozó ágazatok területén végzett tevékenység elismeréseként. A díjakat dr. Bódis József felsőoktatásért felelős államtitkár és dr. Hankó Balázs helyettes államtitkár adta át a november 15-én megrendezett ünnepségen.

A Semmelweis Egyetemről Miniszteri Elismerő Oklevelet ítéltek oda dr. Sághy Évának, a Farmakológiai és Farmakoterápiás Intézet adjunktusának. Az oklevéllel a példamutató, eredményes tevékenységet, nagyobb teljesítményt ismerik el.

A kiemelkedő oktatási-gyógypedagógiai munka, valamint a pedagógiai gyakorlatot segítő kiemelkedő tudományos tevékenység elismeréséért Apáczai Csere János-díjat kapott Feketéné dr. Szabó Éva stratégiai és fejlesztési rektorhelyettes, a Konduktív Pedagógiai Központ igazgatója, mint arról már korábban beszámoltunk. Szintén Apáczai-díjat vehetett át dr. Köles László, a Farmakológiai és Farmakoterápiás Intézetben végzett munkája elismeréseként; az egyetemi docens júliustól az Orálbiológiai Tanszék munkatársa.

Galéria

10kép

Az oktatás érdekében hosszabb időn át kiemelkedően végzett munkáért a felsőoktatási intézmények dolgozóinak járó Trefort Ágoston-díjakat is átadták. Ezt az egyetemről dr. Kovács József, a Magatartástudományi Intézet egyetemi tanára, dr. Tenk Miklósné dr. Zsebe Andrea, a Pető András Kar dékánja vehette át. Szintén Trefort-díjban részesült dr. Zelles Tibor egyetemi docens a Farmakológiai és Farmakoterápiás Intézetben végzett munkája elismeréseként; ő júliustól az Orálbiológiai Tanszék munkatársa.

A felsőoktatás területén kiemelkedő oktatási, kutatási és nevelési munka, illetve iskolateremtő, nemzetközi elismertségű tevékenységért járó Szent-Györgyi Albert-díjat kapott dr. Koller Ákos, a Transzlációs Medicina Intézet egyetemi tanára és dr. Sasvári Mária, a Molekuláris Biológiai Tanszék nyugalmazott egyetemi tanára (ő díját később veszi át).

Az oktatói élethivatás melletti elkötelezettséget, az életpályája során kiemelkedő munkát jutalmazzák az Eötvös József-díjjal, amelyet az egyetemről dr. Tátrai-Németh Katalin Ilona, a Dietetikai és Táplálkozástudományi Tanszék főiskolai tanára és dr. Zrínyi Miklós, a Biofizikai és Sugárbiológiai Intézet nyugalmazott egyetemi tanára, professor emeritusa kapott meg.

Dobozi Pálma
Fotók és forrás: Innovációs és Technológiai Minisztérium

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.