Kiemelkedő szakmai munkáját elismerő állami kitüntetést vehetett át Feketéné dr. Szabó Éva stratégiai és fejlesztési rektorhelyettes, a Konduktív Pedagógiai Központ igazgatója, valamint dr. Tenk Miklósné dr. Zsebe Andrea, a Pető András Kar dékánja. A díjakat dr. Bódis József, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkára, illetve dr. Hankó Balázs, a tárca felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára adta át.

Negyven egyetemi vezető, oktató vehetett át oklevelet a felsőoktatásban végzett példamutató, eredményes tevékenysége, kiemelkedő teljesítménye elismeréseként. A Semmelweis Egyetem két vezető tisztségviselője is a díjazottak között van.

Jelentős speciális pedagógiai munkája, valamint a pedagógiai gyakorlatot segítő komoly tudományos tevékenysége elismeréseként Apáczai Csere János-díjban részesült Feketéné dr. Szabó Éva stratégiai és fejlesztési rektorhelyettes, a Konduktív Pedagógiai Központ igazgatója.

Trefort Ágoston-díjat vehetett át dr. Tenk Miklósné dr. Zsebe Andrea, a Pető András Kar dékánja. A kitüntetéssel a szakember hosszú időn át tartó, az oktatás érdekében végzett kiemelkedő munkáját ismerték el.

A díjakat dr. Bódis József, az ITM felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkára, illetve dr. Hankó Balázs, a tárca felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára adta át. A kitüntetéseket dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter adományozta.

Horváth Dóra
Fotók: ITM

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.