A több mint két évtizedes hagyományoknak megfelelően idén is a Tatai Ifjúsági Tábor ad otthont a Semmelweis Egyetem gólyatáborának. Az intézmény hat karának frissen felvett hallgatói augusztus 17. és 22. között vágnak bele egyetemi éveik első fejezetébe. A hatályos jogszabályi rendelkezések értelmében a táborban való részvétel védettségi igazolványhoz kötött.

A Hallgatói Önkormányzat (HÖK) és az Instruktor Öntevékeny Csoport (IÖCS) társszervezésében megvalósuló rendezvény változatos programokkal várja az elsőéveseket.

Bakó Benedek, a HÖK rendezvénykoordinátora kiemelte, a fórumnap keretében dr. Merkely Béla rektor is ellátogat a táborba, illetve az egyetem valamennyi karáról érkeznek majd vezetők, oktatók, akik többek között a tanulmányi ügyekben is segítenek eligazodni az elsőéveseknek. Mindezek mellett a hallgatói diákszervezeteknek is lehetőségük nyílik a bemutatkozásra.

Újdonság a gólyatáborok történetében, hogy az idei esztendőben már nemcsak a HÖK és az IÖCS saját DJ-i szolgáltatják a zenét az éjszakai rendezvényeken, hanem külsős, ismert előadók is fellépnek majd – ismertette Bakó Benedek.

A hatnapos gólyatábor részeként játékos vetélkedőket, sportnapot és strandolást is terveznek. A legfőbb cél az új hallgatók közötti csapatépítés – fogalmazott Kismarjai Kata, az IÖCS táborszervezője. Kiemelte, nem csupán a karokon belüli, hanem a karok közötti együttműködést is szeretnék elősegíteni.

Kismarjai Kata tájékoztatása szerint az idei gólyatáborban is nagy hangsúlyt kap a zöld szemlélet és a környezettudatosság, ennek tükrében ismét lesz repohár. A programok ezúttal az „Elveszett csodák” tematika köré szerveződnek.

A járványügyi óvintézkedések jegyében és az erre vonatkozó kormányrendeletnek megfelelően minden résztvevőnek rendelkeznie kell védettségi igazolvánnyal, vagy az EESZT applikációból letölthető oltási igazolással. A tábor területén fertőtlenítő állomások lesznek kihelyezve, valamint rollupok hívják majd fel a figyelmet a szabályok betartására, amit a szervezők folyamatosan ellenőriznek.

A gólyák augusztus 17-én reggel 9 órakor a Bikás parknál gyűlnek össze, hogy Kelenföld vasútállomásról különvonattal, közösen induljanak Tatára, a tábor helyszínére. A táborra való jelentkezés lezárult. 

Horváth Dóra
Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem (korábbi felvétel)

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.