A minőségügyi és betegbiztonsági menedzser (MBM) szakirányú továbbképzés 19 végzett hallgatója kapott oklevelet a szeptember 11-i ünnepségen. A három féléves képzés diplomaátadóját az Egészségügyi Közszolgálati Kar (EKK) Egészségügyi Menedzserképző Központja (EMK) rendezte meg szeptember 11-én, a biztonsági előírások betartása mellett.

A most diplomát kapók a minőségügyi és betegbiztonsági menedzser szakirányú képzés második évfolyamán végeztek. Dr. Szócska Miklós, az EMK igazgatója online köszöntötte a 19 végzős hallgatót. Az oktatói beszédeket követően dr. Belicza Éva programvezető búcsúztatóját hallgathatták meg a résztvevők. Az eredetileg márciusra tervezett, a koronavírus miatt elhalasztott diplomaátadó pótlása ünnepélyes keretek között, szűk körben, a járványügyi biztonsági előírások betartásával valósult meg.

A részidős, levelező MBM képzésen minőségügyi vezetői feladatok ellátására készítik fel a hallgatókat. Alkalmassá válnak belső minőségügyi és betegbiztonsági problémák eredményes kezelésére, az előfordult nemkívánatos események okainak felderítésére, betegbiztonsági kockázatok felismerésére és kiküszöbölésük módozatainak meghatározására. Az EFOP 1.8.0 kiemelt projekt betegbiztonsági alprojektjében kidolgozott anyagok implementálása mellett jártasságot szereznek abban is, hogy szakmai támogatást nyújtsanak munkahelyüknek a készülő motivációs rendszerhez.

Galéria

4kép

A szakirányú továbbképzés első két szemeszterében a szakmai tudást elméleti órák és gyakorlati foglalkozások keretében sajátítják el a hallgatók. A harmadik félévben a szakdolgozat alapját jelentő projektmunka kidolgozása a legfőbb feladat. Ebben saját munkahelyi probléma megoldását végzik el, kiscsoportos konzultációk segítségével. A komplex államvizsgával záruló képzésen egészségügyi felsőfokú végzettséggel, vagy egyéb felsőfokú végzettség mellett szerzett egészségügyi szakmenedzseri végzettséggel rendelkezők vehetnek részt. A most végzett évfolyamban 3 orvos, 2 gyógyszerész, 12 egészségügyi szakdolgozó és 1 egyéb végzettségű szakember szerzett diplomát.

Az Egészségügyi Menedzserképző Központ által 2016-ban indított képzésen 2020 szeptemberében immár a harmadik évfolyam kezdte meg tanulmányait 25 beiratkozott hallgatóval.

Forrás: Egészségügyi Menedzserképző Központ

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.