Az Országos Vérellátó Szolgálat véradási kampányt indított a négy egészségtudományi képzéssel foglalkozó egyetem hallgatói körében annak érdekében, hogy folyamatosan biztosítani tudják a szükséges vérkészítményeket.  Az eseményhez a Semmelweis Egyetem Hallgatói Önkormányzatának tagjai is csatlakoztak.

A Semmelweis Egyetem hallgatói kiemelten aktív véradóknak számítottak a járvány ideje alatt is, hiszen a Magyar Vöröskereszt májusban véget ért kampányában a legeredményesebb csapat az egyetem Hallgatói Önkormányzata lett. Mivel egy véradással akár három ember élete is megmenthető, így a fiatalok akkor közvetve közel húszezer emberen segítettek. Tripolszky Bálint elnök elmondta: a mostani Véradó Medikusok Hetén is hasonlóan jó eredményt vár a Semmelweises hallgatóktól.

„Nagyon büszkék lehettünk a tavaszi véradó kampányra és biztos vagyok benne, hogy a Semmelweis Egyetem elkötelezett hallgatói összetartó közösségként most még többen elmennek vért adni és remélhetőleg az akkori rekordot is meg tudjuk dönteni. ” – mondta el Tripolszky Bálint.

Országszerte több mint 60 helyszínen várja a véradó hallgatókat az Országos Vérellátó Szolgálat. A helyszínekről a https://www.ovsz.hu/hu/ver/veradasok honlapon lehet tájékozódni. A véradáshoz személyi igazolvány és lakcímkártya szükséges. Véradáskor a hallgatóknak jelezni kell, hogy a Véradó Medikusok Hete kampány keretében érkeztek és OVSz jóvoltából emléklapot kapnak.

A Semmelweis Egyetem Hallgatói Önkormányzata az első 100 regisztrált véradó hallgatónak jubileumi maszkot ad ajándékba. Regisztrálni erre a linkre kattintva lehet.

A Facebook eseményre visszajelző hallgatók 15 000 forintos Medicina könyvutalványt is nyerhetnek.

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.