Huszonegy egészségügyi szervező vehette át oklevelét az Egészségügyi Közszolgálati Kar (EKK) Digitális Egészségtudományi Intézetének avató ünnepségén a Nagyvárad téri Elméleti Tömbben. A végzetteket eskütételük után dr. Merkely Béla rektor és dr. Szócska Miklós, a kar dékánja kézfogásukkal avatta diplomásokká.

A nyilvános ünnepi tanácsülés keretében megrendezett oklevélátadó ünnepséget dr. Merkely Béla rektor nyitotta meg. Dr. Szócska Miklós, az EKK dékánja beszédében úgy fogalmazott: az egészségügy digitális átalakuláson megy keresztül, a 21. században az elektronikus, adatvezérelt egészségügy világában a mi padsorainkból kikerülő szakemberek lesznek a „nyomvezetők, nyomolvasók”. Dr. Szócska Miklós szerint hatalmas fejlődés előtt áll a szakma a következő években, így akik itt végeznek, azoknak több évtizedre biztosított az állásuk, sok megoldandó feladat vár rájuk. A dékán kiemelte: büszke rá, hogy a Semmelweis Egyetemen elérhető ez a fajta képzés. Hozzátette: a digitális egészségügy nemzetközi szakma, ezért az EKK egyik fő küldetése, hogy a szak világszerte elismert műhellyé váljon. A dékán megköszönte a hallgatók családtagjainak a támogatását, kollégáinak pedig a képzés megteremtését, fejlesztését.

A 21 végzett egészségügyi szervezőt dr. Lám Judit, az EKK dékánhelyettese eskette fel, akik ezt követően vehették át oklevelüket. A 2020-as évfolyam nevében Ágij Eszter mondott köszöntőt, aki felidézte az egyetemi évek meghatározó élményeit, köszönetet mondott az oktatóknak, a felsőbb éveseknek, valamint megköszönte a családok és barátok támogatását. Mint fogalmazott, 2016-ban egy olyan élet vette kezdetét, mely hatalmas változásokat eredményezett. Egy közös volt bennük: terveik megvalósításához mindannyian az EKK-n kívánták elsajátítani a kellő tudást. Ma pedig közösen zárhatunk be magunk mögött egy ajtót – fogalmazott. „Merj álmodni, mert az álmok álmodói meglátják a holnapot, merj kívánni, mert a kívánság a remény forrása s a remény éltet bennünket…” – zárta gondolatait.

Az ünnepség lezárása előtt dr. Merkely Béla rektor köszöntötte a friss diplomásokat, akiktől azt kérte, hogy esküjükhöz híven munkájukkal szolgálják a beteg emberek gyógyulását, teljesítsék a rájuk váró feladatokat, törekedjenek hivatásuk hibátlan művelésére, ismereteik állandó gyarapítására, legyenek hazánk gondolkodó és áldozatot vállaló polgárai.

Bódi Bernadett
Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem 

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.