Az egyetem munkatársai által beadott védőoltások száma - 2021. december 05.
473593 Összes oltás
Kétszer 25 kilométeres gyalogos emléktúrával folytatódott az egyetem alapításának 250. évfordulója alkalmából a Testnevelési és Sportközpont által szervezett szabadidős programsorozat most hétvégén a Mátrában. Az eseményen egyetemi hallgatók és munkatársak is részt vettek.

Az egyes túrák útvonala hazánk különböző tájain vezet végig – Bakony, Mátra, Vértes, Börzsöny és Pilis – így lehetőség nyílik az ország több hegységének, régiójának megismerésére. A 250 km-es, valamint a 100 km-es távot a tanév folyamán több részletben teljesítik a résztvevők. A kétnapos túrákra összesen öt alkalommal várják az érdeklődőket, és négy alkalommal hirdetnek egynapos 20-25 km-es túrákat is.

A második kirándulás október 19-20-án a Mátrában folytatódott, a Sirok – Mátraháza – Mátraverebély útvonalon. Várszegi Kornélia, a Testnevelési és Sportközpont igazgatója elmondta, a hétvégi 50 km-es távot összesen 18 egyetemi munkatárs és hallgató teljesítette. A túra egyik kiemelt állomása volt hazánk legmagasabb pontja, a Kékestető. A kirándulás során a Mátra főgerincén, az összes fontosabb kilátóhelyet érintették – emelte ki, hozzátéve, a túra résztvevői közül már többen elérték a 125 km-t, teljesítve ezzel az ezüst fokozatú szintet.

A túrát teljesítők emléklapot kapnak: arany fokozatot ér el, aki 250 km-t vagy annál többet teljesít, ezüst fokozatban részesül, aki 125 km-t teljesít, és bronz fokozatot kap, aki legalább egy túrán részt vesz. A gyalogtúra következő kétnapos távja február első hétvégéjén a Vértesben, Oroszlány – Gánt – Szárliget között vezet végig. További részletek és időpontok erre a linkre kattintva olvashatók.

Bódi Bernadett
Fotó forrása: Várszegi Kornélia

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.