A 250-es jubileumi évhez kapcsolódóan a Hallgatói Önkormányzat (HÖK) és a Testnevelési és Sportközpont közös szervezésében egyedülálló 25 órás maratoni Sportnappal várták a mozogni vágyó hallgatókat és dolgozókat. A Zágrábi utcai Sporttelepen este 19 órától másnap este 20 óráig tartó eseményen a számos sportolási lehetőség mellett különböző lakossági szűréseket is végeztek.

Dr. Merkely Béla rektor bíráskodásával egy tanár-diák focimeccsel indult október 21-én, hétfő este a 25 órás sportnap a Zágrábi utcai Sporttelepen. A tanári csapat tagjaként pályára lépett a többi között dr. Hankó Balázs stratégiai és fejlesztési rektorhelyettes, dr. Bánhidy Ferenc általános rektorhelyettes, dr. Hermann Péter oktatási rektorhelyettes, dr. Ferdinandy Péter tudományos és innovációs rektorhelyettes, dr. Kellermayer Miklós, az Általános Orvostudományi Kar dékánja, dr. Szócska Miklós, az Egészségügyi Közszolgálati Kar (EKK) dékánja is. Lendületes, jó mérkőzés volt, ahol szoros versenyben végül a Hallgatói Önkormányzat csapata győzött 4:2-re – ismertette Hegedüs Tamás HÖK elnök.

A tornateremben 20 órától indultak az éjszakába nyúló bajnokságok. 16 csapat nevezett a futballbajnokságra – köztük a Biztonságtechnikai Igazgatóság is egy saját csapattal –,  a röplabda bajnokságon 14 csapat indult, a kinti pályán pedig egy egyéni teniszbajnokság is zajlott. Népszerű volt az asztalitenisz, a streetball és a beer pong is – emelte ki Várszegi Kornélia, a Testnevelési és Sportközpont igazgatója.

A kint felállított rendezvénysátorban zene, forró italok, valamint 350 adag étel is várta a résztvevőket. A becsületkasszából befolyt összeget jótékony célokra fordítják majd – ismertette Hegedüs Tamás.

Október 22-én 9 és 17 óra között a Sportközpont területén felállított szűrőbusszal várták a sportolók mellett a kerületi lakosokat is, ahol lehetőség volt a többi között ingyenes vércukor-, vérnyomás-, koleszterinszint-mérés és komplex testösszetétel-elemzés mellett fogászati szűrésekre, illetve életmód tanácsadásra is – emelte ki Hegedüs Tamás. A szolgáltatást a Semmelweis Egészségfejlesztési Központ szakemberei, valamint az egyetem hallgatói nyújtották. 

Az egyedülálló kezdeményezéssel a testmozgás fontosságára szerették volna felhívni a figyelmet – hangsúlyozta Várszegi Kornélia, hozzátéve, hogy a 25 órás sportnap egy kiváló közösségépítő rendezvény volt, ahol az oktatók és a hallgatók közelebb kerültek egymáshoz.

Bódi Bernadett
Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem 

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.