Az egyetem alapításának 250. évfordulója alkalmából a Testnevelési és Sportközpont által szervezett szabadidős programsorozat október második hétvégéjén egynapos túrával folytatódott. A 20-25 km-es kirándulás a Nyergesújfalu – Dorog útvonalat érintette, az eseményen 18 egyetemi hallgató és munkatárs vett részt.

A sportközpont által szervezett túrasorozatban az egyes útvonalak hazánk különböző tájain vezetnek végig, így lehetőség nyílik az ország több hegységének, régiójának megismerésére. A kétnapos kirándulások mellett négy alkalommal hirdetnek egynapos 20-25 km-es túrákat is, melyek keretében az első kirándulás október 14-én indult Dorogról. Várszegi Kornélia, a Testnevelési és Sportközpont igazgatója elmondta, a hétvégi 25 km-es távot összesen 18 egyetemi munkatárs és hallgató teljesítette; a gyalogtúra egyik kedvelt állomása a Gerecse északi részén található Jankovich-barlang volt. Az igazgató hangsúlyozta: ezek a gyalogtúrák nagyon jó lehetőséget teremtenek arra is, hogy a kollégák és a hallgatók jobban megismerjék egymást, másfajta környezetben, oldottabban beszélgessenek, közös élményeket szerezzenek.

Várszegi Kornélia kiemelte: a kifejezetten a 250-es jubileumi emléktúra-sorozatra készített túrabot végén tekeredő kígyó jelképezi az egyetemet, ami egy kehelyben végződik; ezt a résztvevők a túra során vihetik egy kis szakaszon. Hozzátette: az egyes túrák teljesítése után a túrabotra mindig rákötnek egy szalagot az adott útvonalat teljesítők nevével, így az utolsó állomáson, a Tabánban – Semmelweis Ignác szülőházánál –  már tíz szalag, illetve egy emléktábla is díszíti majd a túrabotot.

A gyalogtúra következő egynapos távja november 16-án Héreg – Nyergesújfalu között vezet végig, kétnapos túra pedig legközelebb október 19-20-án lesz a Mátrában. További részletek és időpontok erre a linkre kattintva olvashatók.    

Bódi Bernadett
Fotó forrása: Várszegi Kornélia

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.