Minden karról és minden évfolyamról nagy számban érkeztek hallgatók a jubileumi tanév nyitóprogramjára, a négy napig tartó, szeptember 7-én zárult Semmelweis 250 Nyári Egyetemre. Az érdeklődés a vártnál is nagyobb volt, naponta csaknem 1800 hallgató érkezett az Elméleti Orvostudományi Központba, ahol a központi, Szent-Györgyi Albert termen kívül az aulával együtt további hét helyszínen kivetítőn követhették az érdeklődők a programokat.

A termek befogadóképessége szabott csak határt a résztvevők számának a Nyári Egyetemen, ahol a vártnál is nagyobb volt az érdeklődés – mondta dr. Hermann Péter oktatási rektorhelyettes, aki dr. Hankó Balázs stratégiai és fejlesztési rektorhelyettessel együtt a program főszervezője volt. Mint elmondta, naponta 1769 regisztrált résztvevőnél húzták meg a határt, az előadásokat az Elméleti Orvostudományi Központban a központi tantermen kívül további hét helyszínen kivetítőn követhették az érdeklődők.

Kifejezett célunk volt, hogy ne csak orvosi témájú előadások legyenek, hanem a sportba, kultúrába, történelembe, sőt az egészségügyet, ipart, innovációt érintő legaktuálisabb kérdésekbe is kapjanak betekintést a hallgatók – hangsúlyozta dr. Hermann Péter. Kiemelte: az egyetem feladata, hogy széles látókörű, tájékozott orvosokat neveljen, a program összeállítása is ezt szolgálta. A rektorhelyettes kitért arra is, hogy az idén először, szeptember 4-7. között megrendezett program megszervezése igazi csapatmunka eredménye volt.

Dr. Hankó Balázs elmondta, hogy a 250. jubileum kiváló lehetőséget ad a Semmelweis-közösség erősítésére. A Nyári Egyetem mozgalmas találkozási pont volt a hallgatók, oktatók, klinikusok és minden meghívott vendég számára; a hallgatók lendületessége, a pezsgő közösségi élet fontos jellemzője volt a programnak – vélte a rektorhelyettes. Dr. Hankó Balázs hozzátette, hogy a hagyományteremtő szándékkal indult Nyári Egyetemet később is folytatni szeretnék. A mostani pozitív visszajelzésekre tekintettel pedig még a jubileumi tanév során elindítanának egy Semmelweis filmklubot, valamint egyebek mellett kultúra, sport, művészeti témákkal kapcsolatos pódiumbeszélgetéséket is terveznek neves előadók és szakemberek bevonásával.

A Nyári Egyetem sztársportolókat felvonultató napjairól szóló tudósításunk ide kattintva, az innovációra fókuszáló második napról szóló beszámoló itt, míg a kurrikulumreformmal is foglalkozó 3. napról itt olvashatnak bővebben.

Dobozi Pálma, Keresztes Eszter
Fotó (kiemelt kép): Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.