Az egyetem alapításának 250 éves évfordulója alkalmából a Testnevelési és Sportközpont egész évben számos szabadidős és versenysport lehetőséget kínál az egyetem hallgatóinak, dolgozóinak és családtagjainak. A programsorozat egy gyalogos emléktúrával indul, de lesz családi sportnap és nemzetközi bajnokság is.

A sportközpont egy gyalogos túrasorozattal tiszteleg az egyetem névadójának munkássága és életútja előtt. Az egyes túrák útvonala hazánk különböző tájain vezet végig – Bakony, Mátra, Vértes, Börzsöny és Pilis – így lehetőség nyílik az ország több hegységének, régiójának megismerésére. A 250 km-es, valamint a 100 km-es távot a tanév folyamán több részletben teljesítik a résztvevők. A kétnapos túrákra összesen öt alkalommal várják az érdeklődőket, de négy alkalommal hirdetnek egynapos 20-25 km-es túrákat is. Csatlakozni nem csak a teljes távra, hanem egy-egy szakaszra is lehet. Az első kirándulás szeptember 14-én és 15-én a Bakonyban indul. További részletek és időpontok erre a linkre kattintva olvashatók.

Közös futásra invitálja a sportközpont az egyetem polgárait az ország egyik legnagyobb szabadidősport eseményére, szeptember 28-29-én a Spar Maratonra, ahol az első száz nevező SE250-es emlékpólót kap ajándékba. A programon rövidebb, 5 km-es táv kipróbálására is lehetőség nyílik a „Riska minimaraton” keretében, amiért a kötelező testnevelést teljesítő hallgatóknak egy testnevelés óra is jóváírásra kerül.


A téli időszakban is lehetőség nyílik a sportolásra; a gyalogtúra következő állomása a Vértes lesz február első hétvégéjén, amelyre november 30-ig várják a jelentkezéseket ide kattintva. 2020. február 16-án pedig egy 250 mérkőzéses tollaslabda és asztalitenisz villámtornára várják az érdeklődőket a Zágrábi utcai sportcsarnokba, ahol az előzetesen regisztrált 22-22 versenyző közül összesen 250 rövidített mérkőzés során kerülnek ki a legjobbak. A versenyre munkatársakat és hallgatókat egyaránt várnak. További részletek erre a linkre kattintva olvashatók.

2020. április 5-én a Semmelweis Egészség Napok rendezvénysorozat 9. programjaként rendezik meg a Semmelweis Családi Sportnapot, hol az egyetem munkatársai és családtagjai szabadidős, sport- és játékos vetélkedőkön vehetnek részt előzetes regisztrációt követően, illetve a helyszínen egészségügyi szűrésre is lehetőség nyílik. A sportolni vágyó felnőttek kispályás labdarúgó-, röplabda-, tollaslabda és streetball bajnokságra nevezhetnek. A gyerekeket váltóverseny, akadálypálya, kézműves foglalkozások, drámajátékok, arcfestés és légvár várja.

Május első hétvégéjén pedig egy nemzetközi bajnokságon mérhetik össze tudásukat a hallgatók futball, kézilabda, kosárlabda, röplabda és vízilabda sportágakban. A rendezvényen az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, a Semmelweis Egyetem és egy további meghívott külföldi egyetem hallgatói vesznek részt. Minden egyetemi munkatársat és hallgatót is várnak a programra, akik szívesen szurkolnak a lelátón a Semmelweis Egyetem csapatainak.

Bódi Bernadett
Fotó (illusztrációk): Kovács Attila – Semmelweis Egyetem 

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.