Huszonhét alap- és mesterképzésben tanuló hallgató összesen 20 előadással, azaz egyéni vagy társszerzős tudományos kutatással jelentkezett az Egészségtudományi Karon (ETK) 41. alkalommal megrendezett Tudományos Diákkörök Konferenciájára. Két év viszonylatában 13 előadás juthat tovább a 2019-es Országos Diákköri Konferenciára (OTDK), amiből összesen hét kutatás az idei konferenciáról került ki.

A 41. alkalommal megrendezett kari tudományos diákköri konferenciát dr. Nagy Zoltán Zsolt, az Egészségtudományi Kar (ETK) dékánja és dr. Dörnyei Gabriella tudományos dékánhelyettes nyitotta meg, akik köszönetet mondtak az oktatóknak és témavezetőknek is, amiért évről-évre színvonalasan készítik fel hallgatóikat a konferenciára. Dr. Nagy Zoltán Zsolt dékán úgy fogalmazott: minden előadónak és témavezetőnek gratulálnak és hasonlóan színvonalas munkát kívánnak a jövőben. „Szeretnénk arra ösztönözni hallgatóinkat, hogy kóstoljanak bele a tudományos munkába és mutassák meg magukat a TDK-konferencián, mert nincs vesztenivalójuk, csak értékes emberi és szakmai támogatást kaphatnak a rendezvényen” – fogalmazott. A megmérettetésre 27 alap- és mesterképzésben tanuló ETK-s hallgató összesen 20 előadással, egyéni vagy társszerzős tudományos kutatással jelentkezett. Idén az egyik kutatás társszerzőjeként az amerikai Kansas University egy hallgatója is bekapcsolódott a tudományos munkába.

Galéria

4kép

Ebben az évben a Fizioterápiai Tanszékről 5, a Dietetikai és Táplálkozástudományi Tanszékről, illetve a Morfológiai és Fiziológiai Tanszékről 4-4, a Családgondozási Módszertani Tanszékről, az Egészségtudományi Klinikai Tanszékről és a Társadalomtudományi Tanszékről egyaránt 2, míg az Epidemiológiai Tanszékről 1 előadás hangzott el az egész napos konferencián. Az előadások végén az aktív közönség és a bizottság jó hangulatú, építő viták során győződött meg az előadók felkészültségéről.

A konferencián a bírálóbizottságban neves szakemberek értékelték az előadók teljesítményét, így dr. Pethesné Dávid Beáta, az Egészségügyi Közszolgálati Kar dékánhelyettese, dr. Sarkadi-Nagy Eszter, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezésegészségügyi Intézet főosztályvezetője, dr. Szőke György, az Ortopédiai Klinika igazgatója, dr. Domján Gyula, az ETK Egészségfejlesztési és Klinikai Módszertani Intézet egyetemi tanára, dr. Szabó László, a kar Családgondozási Módszertani Tanszékének főiskolai tanára.

A bírálóbizottság döntése alapján két kutatás nyerte el a TDT különdíját és az emlékplakettet, továbbá két év viszonylatában összesen 13 előadás, ebből idén hét, jutott tovább az idei OTDK-ra. Kiosztották a tanszékek által adományozott szakmai nívódíjakat is. Különdíjat több cég, illetve szakmai szervezet is felajánlott, tudományos munkája alapján minden előadó vehetett át díjat.

A díjazottak teljes listája ide kattintva megtekinthető.

Forrás és fotó: Egészségtudományi Kar