Dr. Szabó Attila klinikai rektorhelyettes Klinikai Központ (KK) elnökké való kinevezése nyomán újjáalakult a KK tíztagú elnöksége. Új tagként került be a testületbe dr. Réthelyi János és dr. Takács István.

Átvették felkérőleveleiket a Klinikai Központ Elnökségének új tagjai. Korábban a tíztagú testület tagja volt dr. Szabó Attila klinikai rektorhelyettes, aki immár a KK elnökeként tevékenykedik, valamint dr. Tamás László, a Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika igazgatója is, aki a továbbiakban informatikai ügyekért felelős rektori biztosi kinevezést kapott.

Az új tagok dr. Réthelyi János, a Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika, valamint dr. Takács István, az I. Sz. Belgyógyászati Klinika igazgatója. A további tagok változatlanul dr. Ács Nándor, a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika mb. igazgatója, dr. Gál János, az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika igazgatója, dr. Hankó Balázs stratégiai és fejlesztési rektorhelyettes, aki a KK főgyógyszerésze is, dr. Nyirády Péter az Urológiai Klinika igazgatója, dr. Szőke György, az Ortopédiai Klinika igazgatója a Pető András Kar képviseletében, dr. Nagy Zoltán Zsolt, a Szemészeti Klinika igazgatója az Egészségtudományi Kar, valamint dr. Hermann Péter, a Fogpótlástani Klinika igazgatója a Fogorvostudományi Kar képviseletében és dr. Sinkó Eszter az Egészségügyi Közszolgálati Kar dékánhelyettese.
A KK elnöke felelős az egészségügyi szolgáltatás szervezéséért, a Klinikai Központhoz tartozik az egyetem minden olyan szervezeti egysége, amely gyógyító-megelőző és rehabilitációs betegellátó tevékenységet végez, valamint további szervezeti egységek, amelyek az egészségügyi szolgáltatás biztosításához közvetlenül kapcsolódó feladatokat látnak el. A Klinikai Központ Elnöksége az elnök által vezetett, az ő munkáját támogató javaslattevő szerv. A Klinikai Központ elnöke által közvetlenül irányított szervezeti egység még a Szakmai Irányítási és Szervezési Főigazgatóság, amelynek vezetője a múlt év vége óta Dr. Gajdácsi József.

A fenntartó Emberi Erőforrások Minisztériuma 2018 novemberében hagyta jóvá dr. Szabó Attila, az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika igazgatója kinevezését a Klinikai Központ elnökévé, aki 2018. július elseje óta az egyetem klinikai rektorhelyettese is.

Dobozi Pálma
Kiemelt kép (illusztráció): Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.