A mexikói Con Nosotros fejlesztőközpontjának szakemberei közül hatan vesznek részt konduktív pedagógiai továbbképzésen a Pető András Karon (PAK). Az intenzív kéthetes kurzust ünnepélyes keretek között nyitotta David Nájera, Mexikó magyarországi nagykövete és dr. Tenk Miklósné dr. Zsebe Andrea, a kar dékánja.

Köszöntőjében dr. Zsebe Andrea felelevenítette, hogy csaknem húsz éve, szülői kezdeményezésre nyitotta meg kapuit Mexikó első konduktív pedagógiai módszert alkalmazó intézménye, a Con Nosotros. A magyar anyaintézménnyel a kezdetektől szoros szakmai kapcsolatot ápoló fejlesztőközponttal való együttműködés idén februárban vett új lendületet, amikor a PAK vezetői a további szakmai és oktatási kapcsolódás lehetőségeit vizsgálták meg a partnerintézményben, melynek egyik első lépése a most indult továbbképzés.

Galéria

7kép

David Nájera, Mexikó magyarországi nagykövete üdvözölte a kurzus létrejöttét és kiemelte, hogy a folyamatos fejlődés, az élethosszig tartó tanulás a személyes siker és a sikeres partneri együttműködés egyik pillére. Bízom benne, hogy a Magyarországon eltöltött idő nemcsak számos új elméleti és gyakorlati tudás megszerzését fogja jelenteni, hanem lehetőséget fog teremteni arra is, hogy  betekintést nyerhessenek egy másik ország kultúrájába – tette hozzá a nagykövet.

A kurzus résztvevői számára a program intézménylátogatással kezdődött, a következő két hétben pedig betekintést nyerhetnek a Kar valamennyi egységén folyó szakmai munkába is.

 

Vona Zsófia
Fotó: Tatai Balázs – Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.