A Pető András Kar (PAK) Konduktív Gyakorló Általános Iskolájában mozgásos és kognitív játékokkal, kézműves foglalkozásokkal, körjátékokkal várták a leendő, sajátos nevelési igényű első osztályosokat és szüleiket, hogy bepillanthassanak az iskolai életbe.

Míg a gyerekek foglalkozásokon vettek részt, a szülőket Liptákné Papp Judit, a Konduktív Gyakorló Általános Iskola igazgatója köszöntötte. Elmondta, hogy az általános iskola az ország bármely részéről fogad tanulókat, hagyományos és speciális tanterv szerinti haladó osztályokat is indít, követelményrendszere megegyezik a Nemzeti Alaptantervvel. A közoktatási feladatok ellátása mellett a tanító specializációt végző konduktor hallgatók gyakorlati képzésének is helyet ad.

 

Az iskolában a hagyományos konduktív csoportokba járó központi idegrendszeri sérülés következtében mozgásszervi fogyatékos, illetve halmozottan sérült gyerekek mellett olyan ép értelmű, ép mozgású gyermekeket is várnak, akik valamilyen részképesség- vagy tanulási zavarral, esetleg mozgáskoordinációs problémákkal küzdenek. Cél, hogy a sajátos nevelésű gyermekek lehetőséget kapjanak személyiségük teljes körű kibontakozására, a kudarc nélküli tanulásra és az általános iskolai tananyag elsajátítására is – tette hozzá az igazgató. 

Az általános iskolában idén még két alkalommal, 2018. november 30-án és december 14-én tartanak játékos iskolanyitogató foglalkozást az érdeklődők számára 15 és 16 óra között, az eseményekre itt lehet regisztrálni. 

Vona Zsófia
Fotó: Horváth Petra – Semmelweis Egyetem

 

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.