A Semmelweis Egyetem és további hat egyetem részvételével alakult meg az Egyetemi Technológia- és Tudástranszfer Fórum, mely az intézményekben zajló innovációs folyamatok erősítését tűzte ki célul.

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal tájékoztatása szerint az elmúlt öt évben rendszeres együttműködés alakult ki a hét hazai egyetem technológiatranszfer-szervezete között. Ők célul tűzték ki a tudástranszfer-tevékenységeik fejlesztését, a kutatási eredmények hatékony hasznosítását, és az ipari együttműködések erősítését. A szakmai összefogás eredményeként számos képzés és konferencia valósult meg, továbbá útmutatókat és ajánlásokat fogalmaztak meg a szakemberek az egyetemeket körülvevő innovációs ökoszisztéma fejlesztése érdekében.

Az együttműködésben részt vevő egyetemek, így a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Debreceni Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, az Óbudai Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Semmelweis Egyetem valamint a Szegedi Tudományegyetem létrehozták az Egyetemi Technológia- és Tudástranszfer Fórumot (ETTF). Az aláírt együttműködési megállapodás formalizálja a közös szakmai tevékenységüket.

Fotó és forrás: Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal

 

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.