Új, díjmentes szolgáltatások indultak a Semmelweis Egyetem kutatói számára, hogy megkönnyítsék és előmozdítsák az idegen nyelven történő publikálást, valamint a kutatási eredmények szabadalmaztathatóságának vizsgálatát azon egyetemi oktatók, kutatók részére, akik az adott publikációban meghatározó szerzőnek minősülnek.

Az idegen nyelvi lektorálás, valamint a szabadalmaztatási előszűrés igénybevételéhez a publikálást megelőzően el kell küldeni a kéziratok szerkeszthető (word és pdf) változatát a publikacio@semmelweis-univ.hu email címre. Mindkétféle szolgáltatást a kézirat beérkezésétől számított 10 munkanapos határidővel lehet igénybe venni.

Az idegen nyelvi lektorálási szolgáltatás során a Nyelvi Kommunikációs Igazgatóság szakértője nyelvtani szempontból lektorálja a kézirat szövegét, valamint eredetiségvizsgálatot is készít, melynek eredményét tájékoztatásul elküldik a szerzőnek.

A szabadalmaztathatósági előszűrés részeként az Innovációs Igazgatóság szakértője iparjogvédelmi szempontból véleményezi a kéziratot, majd szükség esetén az igazgatóság munkatársai iparjogvédelmi tanácsadást, illetve teljes körű szolgáltatást nyújtanak az oltalom megszerzésében. Emellett az eredmények üzleti célú hasznosításában, üzletfejlesztési tájékoztatást és menedzsment támogatást is kínálnak.

A lehetőségekről és azok igénybevételéről ide kattintva lehet bővebben olvasni, illetve további tájékoztatás kérhető a publikacio@semmelweis-univ.hu email címen.

Keresztes Eszter
Fotó (illusztráció): Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.