A Proxymm International LLP. és a Semmelweis Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóságának szervezésében fülöp-szigeteki orvosok érkeztek rövid fizetős szakmai továbbképzésre a II. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikára. Három turnusban összesen hatvan orvos vett részt a májusi, most először megszervezett továbbképzésen, melynek során átfogó képet kaptak a magyar egészségügyi rendszerről és az egyetem tevékenységéről, valamint szakmai előadáson és klinikalátogatáson vehettek részt.

A szakmai programot dr. Ács Nándor klinikaigazgató állította össze. A három előadást dr. Szabó István egyetemi docens, dr. Kocsis István egyetemi docens és dr. Demendi Csaba egyetemi docens tartotta aktuális szülészeti és nőgyógyászati témákban. A klinikalátogatást dr. Ács Nándor, illetve dr. Várbíró Szabolcs egyetemi docens vezette. A látogatás során a résztvevők megtekintették többek között a szülőszobákat, a műtőket és a neonatális intenzív centrumot.

Galéria

4kép

A program sikerét jelzi, hogy a szingapúri szervező cég jelezte, szeretnék a továbbképzést a jövőben is folytatni, előreláthatólag már idén szeptemberben, amikor a belgyógyászat területéről érkeznek fülöp-szigeteki szakemberek a II. Sz. Belgyógyászati Klinikára, hogy részt vegyenek a diabétesz krónikus következményeinek ellátásáról, valamint rehabilitációjáról szóló szakmai továbbképzésben.

Forrás: dr. Vadlövő Judit, Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatósága
Fotó: Proxymm Science

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.