674-en mentek el diplomaosztójuk előtt az Alumni Igazgatóság által szervezett hetedik Végzős Bál és Bankettre, amit a hagyományoknak megfelelően a Nagyvárad téri Elméleti Tömbben rendeztek meg. A rendezvényen az egyetem valamennyi karának végzősei képviseltették magukat.

Az estét az egyetem vezetése nevében dr. Hunyady László, az Általános Orvostudományi Kar (ÁOK) dékánja nyitotta meg. „Orvosi diplomád, bajnoki címed mit sem érne, ha szüleid megvásárolták volna neked, hogy megkíméljenek a vizsgák, versenyek embert próbáló terhétől, ha verejtékes, kitartó tanulással, küzdelemmel nem te magad harcoltál volna meg értük” – idézte Böjte Csaba szavait. Külön köszönetet mondott az ÁOK hallgatóinak, mivel az évfolyamban több újítást is bevezettek, amelyek megvalósításában a diákok is tevékenyen részt vettek. Mint elmondta, szeptembertől egy amerikai típusú rezidensképzést vezetnek be a III. Sz. Belgyógyászati Klinikán, első körben öt hallgató vehet majd benne részt, és a lényege, hogy idősebb és fiatalabb rezidensek dolgoznak együtt, miközben az idősebb tanítja is a fiatalabb kollégáját.

Dr. Oláh Dániel, az Alumni Igazgatóság vezetője elmondta, a bankettvacsorán 358 vendég vett részt, akik körében népszerű volt a felállított fotóstand, és visszajelzéseikben kiemelték az elegáns dekorációt, ami szerintük igazán emlékezetessé tette az utolsó nagy egyetemi bulijukat.

Keresztes Eszter
Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.