Elindult a 2017-es felsőoktatási felvételi eljárás, összesen 3019 hallgatót vehet fel a Semmelweis Egyetem a következő tanévben – derül ki a felvi.hu-n olvasható adatokból.

A nappali képzésre felvehető hallgatók száma orvos- és egészségtudományi területen 1720 fő, míg az esti, levelező képzésre 891. Az angol nyelvű orvos- és egészségtudományi képzés 188 fős kapacitással indul a 2017-18-as félévben. Pedagógusképzésre 50-50 főt vehet fel az egyetem a nappali, illetve esti munkarendben, társadalomtudományi területen pedig 120 fő nyerhet felvételt esti, levelező képzésre. A Semmelweis Egyetem távoktatási rendszerben nem indít szakokat.

A szeptemberben induló alap-, osztatlan- és mesterképzésekre, valamint felsőoktatási szakképzésekre 2017. február 15-ig lehet jelentkezni. A felsőoktatási felvételi eljárásra vonatkozó szabályokat és tudnivalókat, valamint az intézmények által meghirdetett képzéseket a felvi.hu-n elérhető Felvételi tájékoztatóban találhatják meg az érdeklődők.

A többek közt az orvosi, fogorvosi és gyógyszerészképzésre is vonatkozó központi ponthatárok az alábbi linken találhatók meg. A 2017-es felvételi során az általános orvos szak minimális ponthatára 380, a fogorvosképzésé 390, gyógyszerészképzésé 385.

Az Educatio Nemzetközi Szakkiállításon a Hungexpóban mind az öt karával képviselteti magát a Semmelweis Egyetem január 19-21. között, ahol szintén hasznos információkat kaphatnak a felsőoktatási és továbbképzési lehetőségekről az érdeklődők.

KEE
Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.