Idén dr. Hegyesi Hargita főiskolai docens kapta az Egészségtudományi Kar (ETK) Mentorkupáját. A nagy elismerést jelentő kitüntetést ünnepélyes keretek között a Kari Tanács előtt dr. Nagy Zoltán Zsolt dékán és dr. Földvári-Nagy Lászlóné dr. Lenti Katalin, a Tehetségtanács elnöke adták át.

01Az ETK a mentorprogramot összefogó Kari Tehetségtanács javaslatára két éve indította útjára a kar kiváló mentorainak elismerésére szolgáló vándorkupát. A Mentorkupa pályázatra a mentoráltak, intézet- és tanszékvezetők és a tehetségtanács tagjai jelölhetnek olyan mentorokat, akik legalább 5 éve kiemelkedő munkát végeznek a hallgatók mentorálása terén, etikai és emberi magatartásuk pedig példaként állítható az ifjúság elé.

Dr. Hegyesi Hargita 1990 óta a Semmelweis Egyetem oktatója, csaknem húsz éve foglalkozik a kutatáshoz kapcsolódó tehetséggondozással. Témavezetésével az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE), a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME)  és a Semmelweis Egyetem hallgatói is többször nyertek helyezést TDK és OTDK konferenciákon. Mentorként részt vesz a Kutató Diákok Mozgalmában és a Magyar Templeton Programban is. Oktatási és kutatási feladatai mellett rektori pályázatok, diplomamunkák és PhD dolgozatok bírálatát is ellátja az egyetemen.

Forrás: Egészségtudományi Kar

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.