Fájó szívvel tudatjuk, hogy dr. Tóth Gáborné dr. Árva Aranka nyugalmazott főiskolai docens, intézetigazgató helyettes, a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karának egyik meghatározó oktatója – méltósággal viselt betegsége után – örökre eltávozott.

Mindannyiunk Arankája a karon ledolgozott négy évtized alatt hallgatók ezreit oktatta. Igazi pedagógus volt, akire volt tanítványai mindig jó szívvel emlékeznek. Alázattal fordult a hallgatók felé, mindig egyenrangú félnek tekintette őket. Kiemelkedő szerepe volt a főiskolai szakoktató-, majd az ezredforduló után az egészségügyi szaktanár képzés elindításában, az oktatói utánpótlás nevelésében. Kiemelt céljának tekintette az egészségügyi pályát és az egészségügyi szakképzést választók szakmai fejlődésének támogatását, a szakmai szocializációjuk erősítését és a hivatástudat kialakítását.

Mindig lehetett rá számítani. Volt ideje leülni, meghallgatni, tanácsot adni, és ha kellett, a megoldást keresni, sőt megtalálni. Igazi közösségi ember volt! Imádta a fiatalokat, a tehetségeket, a nyílt és egyenes, őszinte embereket.

Igazi segítő, közösséget építő PEDAGÓGUS távozott karunkról, akire mindig fel lehetett nézni. Hiányát már most érezzük.

Mondatait sokan idézzük, szellemiségét remélhetőleg sokáig követjük, emlékét megőrizzük!

Nyugodj békében!

Dr. Nagy Zoltán Zsolt, dékán

Dr. Balogh Zoltán, tanszékvezető
Egészségtudományi Kar, Ápolástan Tanszék

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.