A Semmelweis Egyetem kilenc épülete – közte több klinika és kollégium – újul meg energetikai szempontból a közelmúltban elnyert újabb, 4,3 milliárd forintos támogatásnak köszönhetően. A korszerűsítés nemcsak jelentős energiamegtakarítást eredményez majd, de javítja a betegellátás körülményeit, a páciensek, kollégisták és az épületekben dolgozók komfortérzetét.

RS52453_KA-20160809-IMG_6603-scrA Kohéziós Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból biztosított forrásból hőszigeteléssel egybekötött homlokzati rekonstrukció, homlokzati nyílászáró-csere, komplex tetőszigetelés, valamint  fűtésrekonstrukció valósul meg a különböző helyszíneken 2017. december 31-ig. A KEHOP-5.2.4-15-2016-00004 azonosítószámú projekt érinti a Neurológiai Klinikát, a Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinikát, az I. Sz. és a II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikát, a Kútvölgyi Klinikai Tömböt, valamint az egyetem Tömő utca 25-29. alatti épületét, a Balassa János és a Markusovszky Lajos Kollégiumot, továbbá a Ferenc tér 15. alatti épületet. Az érintett épületekben a kivitelezés alatt is folyamatosan biztosított lesz a betegellátás, az oktatás, valamint a kollégiumi szolgáltatás.

Az „Energetikai korszerűsítés a Semmelweis Egyetem több helyszínén” nevű projekttel kapcsolatos támogatási szerződést 2016. július 26-án kötötte meg az egyetem és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programok Irányító Hatósága.


A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.