Június 1-jével új szervezeti egységként jött létre a Gazdasági Főigazgatósághoz tartozó Hálózat-irányítási Igazgatóság, melynek vezetője Nándori Szilvia. Az igazgatóság feladata a tömbigazgatóságok és a kari gazdasági vezetők feladatellátásának rendszerezése, koordinálása, ellenőrzése, a szakmai iránymutatás biztosítása a napi működéshez – mondta el az igazgató. Mint hangsúlyozta: a döntési hierarchia, a tömbigazgatók és a kari gazdasági vezetők hatásköre mindezzel nem módosul, a szabályzatokban meghatározott döntési jogkör továbbra is a gazdasági főigazgatónál marad, a napi szintű kapcsolattartás és problémamegoldás kerül az új igazgatósághoz. Tehát bármilyen kérdés, probléma esetén első körben mostantól a Hálózat-irányítási Igazgatóságot keressék a gazdasági vezetők – emelte ki.

RS49289_KA-20160616-IMG_2652-scrA szervezeti változás célja az volt, hogy hatékonyabban és gyorsabban oldódjanak meg a különböző kérdések – mutatott rá Nándori Szilvia, hozzátéve, hogy az érintett egységekkel egyeztetve szeretne kialakítani egy minden fél számára elfogadható munkamenetet. Fontosnak tartja, hogy a már régebb óta működő tömbök igazgatásában kialakult jó gyakorlatokat a közelmúltban létrejött tömböknél is meghonosítsák. Kiemelte ugyanakkor, hogy minden esetben szem előtt kell tartani a tömbök egyediségét, ami az ott folyó eltérő tevékenységekből adódik.

Az első lépés a jelenlegi helyzet és igények feltérképezése, valamint az ügyrendek felülvizsgálata, a hiányzó ügyrendek megalkotása – mondta Nándori Szilvia. Mindebben nagy segítségét jelent számára, hogy az egyetemen eltöltött több mint 10 év alatt több, releváns területen szerzett gazdasági vezetői tapasztalatokat.

2004-ben a II. Sz. Patológiai Intézet gazdasági vezetőjeként került az egyetemre. Mint kiemelte, sokat köszönhet az akkori igazgatónak, dr. Schaff Zsuzsának, aki rengeteget segített neki egyebek mellett az egyetemi szervezet megismerésében. Öt és fél év után új kihívásokat keresve a központi igazgatásba került: először a gazdasági főigazgatóság ügyvivő szakértőjeként, majd az akkoriban létrehozott Gazdálkodásfelügyeleti Osztályt vezette. 2014-ben váltott ismét, az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika gazdasági vezetője lett, innen került a Hálózat-irányítási Igazgatóság élére.  

RS49285_KA-20160616-IMG_2674-scrNándori Szilvia fontosnak tartja, hogy a gazdasági-üzemeltetési egységeket a szolgáltató attitűd jellemezze, és biztos szakmai hátteret adjanak az egységek számára. Az alapvető feladat, hogy a lehető legbiztonságosabb módon rendelkezésre álljon minden, ami az adott tömbbe tartozó egységek feladatellátásához szükséges – mutatott rá.

Június 1-jével a Hálózat-irányítási Igazgatósághoz kerültek a központi igazgatási egységek gazdasági-műszaki ügyei, így a Belső Klinikai Tömbhöz mostantól hat klinika és egy intézet tartozik. Emellett az Intézményfelügyeleti Igazgatóság megszüntetésével szintén a Hálózat-irányítási Igazgatóság feladatai közé került a Napköziotthonos Óvoda, a Testnevelési és Sportközpont, Sporttelep, valamint a Kollégiumok Igazgatóságának szakmai, funkcionális felügyelete.

Dobozi Pálma
Fotó: Kovács Attila, Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.