etk_tdkIdén május 19-én 21. alkalommal rendezte meg a Magyar Élelmiszer-tudományi és Technológiai Egyesület (MÉTE) élelmiszer- és táplálkozástudományi területen tanuló és kutató hallgatók számára az Országos MÉTE Tudományos Diákköri Konferenciát. A kétévente megrendezésre kerülő konferencián az Egészségtudományi Kar Dietetikai és Táplálkozástudományi Tanszéke immár harmadik alkalommal vett részt. A Semmelweis Egyetemet képviselő hallgatóink a Budapesti Műszaki Egyetem, az Eszterházy Károly Főiskola, a Szegedi Tudományegyetem és a Szent István Egyetem hallgatóival mérték össze tudásukat és kutatási tevékenységüket.

Az öt delegált hallgató közül Kudron Emese dietetikus BSc szakos hallgató „Savó alapú probiotikus tejtermékek hatása a gasztrointesztinális rendszer működésére” című előadását a bizottság I. helyezéssel jutalmazta. Témavezetője Horváth Zoltánné PhD, főiskolai docens volt.

etk_tdk1Koren Dániel táplálkozástudományi MSc szakos hallgató „Hazai kereskedelmi forgalomban kapható sörök folsav-, polifenol-tartalmának, antioxidáns-aktivitásának és színkarakterisztikájának jellemzése” című előadása III. helyezést nyert. Témavezetői Orbán Csaba tanársegéd és dr. Kun-Farkas Gabriella adjunktus voltak.

Bodor Zsanett dietetikus BSc szakos hallgató „Autentikus magyar fajtamézek összehasonlító analitikai vizsgálata” című előadása különdíjat kapott. Témavezetői dr. Benedek Csilla adjunktus és dr. Dalmadi István adjunktus voltak.

A konferencia jó lehetőséget biztosított arra, hogy a különböző egyetemek táplálkozástudományi területen tanuló hallgatói ismeretségeket kössenek, és a jövőben akár közös, egyetemeken átívelő PhD- és kutatómunkák születhessenek.

 

Forrás: ETK

Fotó: Estefán Bálint