Az Egészségtudományi Kar (ETK) felterjesztése alapján Pro Universitate díjat vehetett át Wang Guoqiang, a kínai Országos Egészségügyi és Családtervezési Bizottság miniszterhelyettese a Semmelweis Egyetemen. A díjazott a Hagyományos Kínai Gyógyászat Állami Hivatal vezetőjeként figyelemmel kíséri a kínai és Közép-Kelet európai együttműködések keretében a régió országaiban megkezdett hagyományos kínai orvoslással kapcsolatos programok megvalósulását. Ennek apropóján látogatott el Egészségtudományi Karra is.

etk_Wang GuoqiangAz Egészségtudományi Karon dr. Nagy Zoltán Zsolt dékán mutatta be a kar tevékenységét, képzési programjait, illetve ismertette a vendégekkel a hagyományos kínai orvoslással kapcsolatos kari törekvéseket. A bemutatkozást követően a kar szülészeti-, optometriai-, ápolástan demonstrációs termeit, illetve a könyvtárat látogatták meg a delegáció tagjai, akik nagy érdeklődéssel járták végig a gyakorlati képzésekben nélkülözhetetlen termeket.

etk_Wang Guoqiang1

Az épületbejárást követően Wang Guoqiang elmondta, nagyra értékeli, hogy az Egészségtudományi Kar fókuszpontja az egészség, hiszen a hagyományos kínai gyógyászat a prevencióra és az egészségvédelemre helyezi a legnagyobb hangsúlyt. Hozzátette: Kínában az egészségturizmus iránt egyre növekszik a kereslet, hiszen az öregedő társadalomban az a cél, hogy az idősek minél később betegedjenek meg, amelyhez elkerülhetetlen az egészségtudatos életmód és a preventív szemlélet. Ezek kialakításában a hagyományos kínai orvoslás szakembereknek fokozott szerepük van – hangsúlyozta a miniszterhelyettes.

Forrás: ETK

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.