Dr. Kempler Péter, az I. Sz. Belgyógyászati Klinika egyetemi tanára vezeti a Magyar Diabetes Társaságot (MDT) a következő négy évben. Az új elnök hangsúlyozta: az MDT az egyik legnagyobb létszámú társaság, melynek tevékenysége igen eredményes. Kitért arra, hogy a diabetológia rengeteget fejlődött az elmúlt évtizedekben, amit mutat az MDT kongresszusain elhangzó előadások száma is, mely 70-80 között mozgott az elmúlt években. A vezetőség döntése alapján továbbra is évente tervezzük megrendezni az MDT kongresszust – mondta.

RS46603_ka-20160308-IMG_7275-scr (1)A fontos célok között említette az MDT anyagi helyzetének további megerősítését, annak érdekében, hogy gyakrabban és összességében nagyobb összegben tudjanak pályázatokat kiírni műszer-, ill. eszközbeszerzésre, és edukációs céllal. Ugyancsak az eddiginél nagyobb összeget lenne szerencsés kutatási pályázatokra, a fiatal kutatócsoportok támogatására szánni – mutatott rá dr. Kempler Péter, aki szerint a diabetológiai témájú PhD munkák érdemi támogatása alapvető jelentőségű.

Az új elnök fontosnak tartja annak tudatosítását is, hogy a szakápolók kulcsszerepet játszanak a cukorbetegek ellátásában, éppen ezért a szakápolók éves kongresszusát az MDT-nek feltétlenül támogatnia kell, és segítenie kell a legkiválóbb szakápolókat abban, hogy eljuthassanak nemzetközi kongresszusokra is.

Dr. Kempler Péter honlapunknak kiemelte, a 24 fős vezetőségben a Semmelweis Egyetemet minden eddiginél többen, összesen nyolcan képviselik a mostani elnökségi ciklusban. Az I. Sz. Belgyógyászati Klinikáról dr. Kempler Péter mellett dr. Gerő László, dr. Tabák Ádám és dr. Putz Zsuzsanna tagja a vezetőségnek, a II. Sz. Belgyógyászati Klinikáról dr. Somogyi Anikó, a III. Sz. Belgyógyászati Klinikáról dr. Hosszúfalusi Nóra, míg az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikáról dr. Madácsy László és dr. Körner Anna képviseli az egyetemet. 

Dobozi Pálma
Fotó: Kovács Attila, Semmelweis Egyetem

 

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.