Dr. Nagy Zoltán Zsolt az ETK dékánja április közepén látogatást tett a kar legrégebbi nemzetközi partnerénél, a Laurea University of Applied Sciences Tikkurila kampuszán (Finnország, Helsinki). A látogatáson részt vett dr. Hollós Sándor főiskolai tanár is, aki régóta segíti a két intézmény együttműködésében. A delegációt a finn egyetem elnöke, a Tikkurila Campus igazgatója, igazgatóhelyettese, az egyetem nemzetközi ügyekért felelős igazgatója, illetve a karunkkal kapcsolatot tartó vezető oktató fogadta.

IMG_8612A megbeszélések során – az immár több mint 20 éves együttműködés tapasztalataira építve – mindkét fél kinyilvánította a további együttműködés iránti elkötelezettségét, melynek főbb elemeit is meghatározták: „mobility window” kialakítása a képzési programokban az Erasmus csereprogram minőségének javítására; a kölcsönös kreditelismerés mértékének fokozása; Erasmus+ pályázati partnerség kialakítása a Public Health BSc és MSc ápolói program kifejlesztésére vonatkozóan; illetve a transzatlanti kapcsolatok közös fejlesztése, elsősorban a közös képzések folytatására fókuszálva.

A delegáció részt vett a Laurea Egyetem XIV. hagyományos nemzetközi szemináriumának ünnepélyes megnyitóján. Az ETK képviselői büszkén értesültek a jelenleg is Erasmus tanulmányaikat ott folytató semmelweises hallgatók kiváló munkájáról és a kar nemzetközi munkájának elismertségéről. A jelenleg a Laurea Tikkurila Campuson vendégeskedő hallgatókkal külön is volt módjuk találkozni a kar képviselőinek. 

Dr. Nagy Zoltán Zsolt meghívására a felek megegyeztek abban is, hogy a Laurea University of Applied Sciences részéről a kora őszi hónapokban viszontlátogatásra kerül sor az Egészségtudományi Karon.

Forrás: dr. Hollós Sándor 
Kiemelt kép: wikipedia

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.