Modern, elektromos intenzív ágyat adtak át az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikán, ami jelentősen segítheti a beteg gyerekek kezelését és gyógyítását. A klinika nővérei, a „Bókay Angyalai” tavaly decemberben szerveztek gyűjtést, hogy beszerezhessék az eszközt. A Nonprofit Információs és Oktató Központ Alapítvány ADJUK ÖSSZE kampánya keretében mintegy 750.000 forint támogatás gyűlt össze magánadományozóktól. 

RS47135_KA-20160321-KA__5085-scrDr. Szabó Attila, a klinika igazgatója úgy fogalmazott: hatalmas ajándékként éli meg, hogy a klinikán ilyen innovatív és modern gondolkodású “angyalok” vannak. Megtisztelő, hogy sokan támogatják a klinika azon törekvését, hogy olyan 21. századi betegellátó intézménnyé váljon, amely nemcsak emberbarát és szerető légkörű, hanem a még biztonságosabb betegellátást szolgálja. Fontos, hogy a gyermekeknek nemcsak a teste, de a lelke is gyógyuljon a bent töltött idő alatt – tette hozzá.

A kezdeményezés támogatói között volt Makai Miklós és Krisztina a smARTSOL Engineering Kft részéről, akik felajánlották a segítségüket és megvalósították az intenzíves ágy beszerzését a klinika kis betegei számára. Az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika és a cég között létrejött egy fejlesztési megállapodás, amely során a jövőben közös kórháztechnikai fejlesztéseket indítanak. Így a gyűjtést további 1,5 millió forinttal támogató Jakabovics Tibor, a Lavylites alapítója jóvoltából a gyermekklinika számára modern, magyar fejlesztésű csecsemő- és gyermekágyakat gyárthatnak majd a jövőben.

PP
Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

Galéria

4kép

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.