Öt számítógépet kapott az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika Pulmonológiai Osztálya a K&H Gyógyvarázs program keretében. Az osztályon az elnyert számítógépekkel régebbi készülékeket cseréltek le, így gyorsabbá válnak az orvosi vizsgálatok, a légzésfunkciós vizsgálatok és az EKG vizsgálatok és gyorsabb lesz a fekvőbeteg-ellátás valamint az ambuláns betegellátás is.

gyerekklinika_adomany_kh.jpgA gépeket folyamatosan ki tudják használni, ezáltal a munkafolyamatok felgyorsulása mellett a betegek várakozási ideje is rövidül, illetve megvalósul a gyors dokumentáció is. A mindennapi használaton kívül a bronchológiai videók tárolása is felgyorsul, illetve a tudományos munkák tárolására és ezek szakirodalmi háttereinek kutatására is rendelkezésre áll mostantól egy számítógép. Emellett az oktatás számítógépes támogatása is megvalósult (például röntgenfelvételek, endoszkópos képek bemutatása).

A K&H Gyógyvarázs pályázatán elnyert számítógépek 14 megye 24 kórházának gyermekosztályain segítik januártól a szakemberek munkáját. A pályázaton a K&H Gyógyvarázs Mesedoktorok programban résztvevő gyermekegészségügyi intézmények indulhattak, megindokolva, hogyan segítenék a gépek a gyermekosztály működését és a szakemberek munkáját.

Pogrányi Péter

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.