Csoporttalálkozókon, intézetlátogatásokon, kulturális programokon és gálavacsorán vehettek részt a Semmelweis Egyetem egykori hallgatói. Az Alumni Találkozón megnyílt  az egészségügyben dolgozó vagy tanuló alkotó semmeweisesek képzőművészeti kiállítása is.

RS39709_20-scrDr. Hermann Péter oktatási rektorhelyettes köszöntőjében szólt a Semmelweis Egyetem utóbbi évtizedekben megvalósult nagy fejlesztéseiről, köztük az Elméleti Orvostudományi Központról és a Fogorvostudományi Oktatási Centrumról. Hangsúlyozta, hogy az utóbbi években az egyetem kiemelkedő eredményeket ért el az országos egyetemi rangsorokban. Úgy fogalmazott: a fejlődés magáért beszél.

Dr. Oláh Dániel, a Semmelweis Alumni igazgatója köszöntőjében elmondta, a megújulás alatt álló Alumni Igazgatóság immár ötödik alkalommal rendezi meg a Semmelweis Alumni Találkozót. Céljuk, hogy egy összetartó Semmelweis-közösséget, egészségügyi szakmai műhelyt és szolgáltatóközpontot hozzanak létre – tett hozzá.

Az Alumni iroda által kiírt képzőművészeti pályázatra beérkezett művekből álló kiállítást dr. Millisits Máté művészettörténész mutatta be. Ebben az évben jóval több pályamű érkezett, mint amennyit lehetőség nyílt bemutatni – mondta el. A kiállított művek különböző technikával készültek, de mindet áthatja az alkotás öröme, az életigenlés, és mindegyik kép – közvetlenül vagy közvetve – párbeszédbe lép az idei Semmelweis-emlékév témájával is – emelte ki. A kiállítás január végéig megtekinthető az Elméleti Orvostudományi Központ aulájában.

RS39720_31-scrA kulturális műsor keretében a Gyógyszerésztudományi Kar énekkara James E. Moore Ír áldás című művét és a New York, New York című film főcímdalát adta elő. Hajdu Anett, a Fogorvostudományi Kar hallgatója egyéni mazsorett-produkciót, Makkos András és Makkos Bernadett dél-alföldi néptáncokat mutatott be. A Budai Táncklub csoportja klasszikus balett előadással lépett fel.

Pogrányi Péter

Fotó: Berecz Valter

Galéria

9kép

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.