RS38153_KA-20151109-IMG_2424-scrAz Egészségügyi Közszolgálati Kar Digitális Egészségtudományi Intézete első alkalommal rendezte meg nyílt napját. Az intézet az idei névváltozás óta most lépett először a nyilvánosság elé.

A szervezők törekedtek arra, hogy olyan középfokú oktatási intézmények figyelmét hívják fel a nyílt napra, ahol informatikai vagy egészségügyi képzés zajlik. Debrecentől Szombathelyig számos érdeklődő érkezett a rendezvényre, ahol egy kötetlen beszélgetés keretében bemutatták az egészségügyi szervező szakot és bemutatkozhattak a nyílt napon résztvevő diákok is. A hallgatói önkormányzat részéről Trimmel Dóra elnök tartott bemutatót a Semmelweis Egyetemről.

Az egészségügyi szervező szak képzési ideje 7 félév. A szakirányt választók elsajátíthatják az egészségügyi intézmények rendszerének, felépítésének, működési mechanizmusának az ismeretét. A képzés során szerzett széleskörű gazdasági és pénzügyi ismeretek birtokában képesek lesznek ellátni az egészségügy finanszírozásával, a forrásteremtéssel kapcsolatos feladatokat, emellett a számviteli és adózási alapismeretekkel is rendelkeznek.

PP
Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.